Autotransport

Autodealers, leasemaatschappijen, autofabrikanten maar ook particulieren maken gebruik van autotransport. In dat geval willen ze een aantal auto's getransporteerd hebben naar een locatie.

Er zijn twee manieren van autotransport:

  1. Door middel van een hiker. Dit is iemand die de auto voor een klant van A naar B rijdt.
  2. Op een autotransporter De auto wordt op een trailer of oplegger geladen die op locatie wordt gebracht.
Een Truck volgeladen met auto's

Autotransport door middel van een Hiker

Simpel gezegd is dit het inhuren van een chauffeur die de auto naar de afgesproken bestemming rijdt. Veel leasemaatschappijen en autoverhuurders maken hiervan gebruik. Soms hebben ze zelf een aantal hikers in dienst, of ze maken gebruik van een transportbedrijf die een netwerk hebben van hikers. Dit soort bedrijven hebben vaak in heel het land hikers zitten zodat ze overal snel iemand kunnen sturen die de auto weg kan rijden.

Autotransport op een autotransporter

Voor het transport van auto's bestaan er speciale trucks die zijn gemaakt voor het transport van (personen-)auto's, ook wel autotransporters genoemd. Vaak kan een dergelijke autotransporter meerdere auto's tegelijkertijd transporteren. Een onderscheid wat gemaakt kan worden is het open of gesloten transport. Bij open transport staat de auto in de lucht op de truck. Hij is dan onderhevig aan de weersomstandigheden. Meestal is dit geen enkel probleem, maar soms kan er gekozen worden voor gesloten transport. In dat geval wordt de auto in een gesloten trailer vervoerd.