Kies de beste offerte

U heeft een transportaanvraag geplaatst op Transportscanner. Transportbedrijven zullen uw aanvraag bekijken en contact met u opnemen. Regelmatig zullen ze nog wat aanvullende informatie opvragen, maar een directe offerte is ook mogelijk. Waar let u op bij het vergelijken van deze offertes? Naast deze tips raden we u aan het artikel over veilig zakendoen via Transportscanner goed te lezen.

Prijs en Kwaliteit

Uw lading moet veilig en snel op de bestemming komen. De prijs is daarnaast voor de meeste mensen minstens net zo belangrijk. Niemand wil de hoofdprijs betalen voor een transport. Bij transport geldt net als in de meeste branches: als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook.

Transporteurs werken vaak met kilometertarieven. Met dit tarief moet een vervoerder al zijn kosten kunnen dekken (en wat overhouden natuurlijk!). Sommige aanbieders zijn in staat om tegen een zeer laag uurtarief te werken. In de praktijk zien we regelmatig dat dergelijke bedrijven zich niet aan dezelfde standaarden houden als bedrijven met een wat hogere kilometerprijs. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het transportbedrijf niet de juiste papieren of verzekeringen heeft. En daar kunt u als klant weer de dupe van worden.

De ene prijs is de andere niet

Tips om prijsoffertes te vergelijken

In de praktijk kunnen de prijzen van vervoerders behoorlijk uiteen lopen. Het is hierbij essentieel om prijsopgaven wel eerlijk te vergelijken. Wanneer u de offertes naast elkaar houdt kan het zo zijn dat de ene offerte goedkoper lijkt terwijl deze uiteindelijk duurder blijkt te zijn. Houd de volgende zaken in de gaten wanneer u diverse offertes vergelijkt:

 1. Prijs inclusief/exclusief btw? De prijs zal voor consumenten meestal inclusief btw worden weergegeven, maar check dit altijd goed. U wilt niet voor verrassingen komen te staan als er achteraf alsnog btw gerekend blijkt te worden
 2. Wat krijgt u voor het tarief? Wat is bij de prijs inbegrepen? Misschien wel de belangrijkste: zit alles inbegrepen wat inbegrepen dient te zijn? Is er daadwerkelijk een all-in prijs opgegeven of zijn er verborgen kosten die mogelijk voor uw rekening kunnen komen? Denk hierbij aan brandstof, extra heffingen, tol, verzekeringskosten, worden er voorrijkosten in rekening gebracht? Hoewel de meeste bedrijven met een duidelijk projecttarief zullen werken waar alles in de prijs zit, is het zeer belangrijk dit altijd goed te checken.
 3. De betalingsvoorwaarden. Wanneer u geacht wordt de rekening te voldoen? Wordt er een aanbetaling verwacht? Is deze aanbetaling redelijk? Op welke wijze kunt u betalen? Zorg dat deze afspraken goed op papier staan en dat u een betaalbewijs ontvangt. Hier wilt u nooit discussie over laten ontstaan.
 4. Is de offerte realistisch? Bij deze vraag denkt u even domweg na te denken of het aanbod niet te mooi is om waar te zijn. Als een offerte veel te goedkoop lijkt dan is dat vaak te mooi om waar te zijn. Als er te weinig uren uitgeschreven staan van te voren, komt de rekening achteraf. Houd ook goed in het oog wát er precies geoffreerd wordt.

Check onze checklist voor veilig zakendoen via Transportscanner.

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn

Hoe goed is een transporteur?

Bij het bepalen van de beste offerte is prijs belangrijk, maar het zou niet doorslaggevend moeten zijn. Het vakmanschap van de transporteur is het belangrijkste. Maar hoe bepalen we welke transporteur die mij een offerte heeft gestuurd, de beste is?

 1. Allereerst zijn alle bedrijven op Transportscanner.nl uitgebreid gecheckt op hun papieren.
 2. Bedrijven op Transportscanner voldoen aan ons Kwaliteitskeurmerk en dienen zich te allen tijde te houden aan onze gedragscode. Dit betekent niet dat u niet zelf ook het beste nog eens de verschillende bedrijven na kunt gaan. Is het bedrijf aangesloten bij brancheverenigingen of heeft het bedrijf andere keurmerken? Meer tips in ons artikel over veilig zakendoen via Transportscanner.
 3. In de transportwereld zijn vele specialismen. Wel vervoeren transporteurs regelmatig buiten hun eigen specialisme. Wij laten transporteurs via Transportscanner het liefst doen waar ze echt veel ervaring mee hebben. Check daarom altijd even de bedrijfspagina van een bedrijf om te zien of ze de juiste papieren op zak hebben om uw lading te vervoeren.
 4. Het is altijd verstandig om een bedrijf nog even online op te zoeken. Heeft het bedrijf reviews op Google of op sociale media? De reviews geven vaak grofweg een beeld van hoe betrouwbaar een bedrijf is.
Containers

Doe de Transporteur Check

Zeker weten dat uw transportbedrijf geschikt is voor uw transport?

Ieder Transportscanner bedrijf wordt grondig doorgelicht. We checken de belangrijkste vergunningen en keurmerken. Hiermee heeft u als klant altijd overzicht wat een bedrijf wel en niet mag vervoeren.

Hoe check ik de door mij gekozen transporteur?

 1. Ga naar de Bedrijvengids.
 2. Zoek het bedrijf waarmee u in zee wilt gaan.
 3. Als de papieren van het bedrijf door ons gecheckt en geverifieerd zijn verschijnt achter de naam van het bedrijf deze vink .
 4. Op de bedrijfspagina van een geverifieerd bedrijf kunt u de diverse vergunningen vinden en checkt u of het bedrijf uw transport mag uitvoeren.
Transporteur check