Over ons

Aangenaam kennis te maken

Over transportscanner

Transportscanner is een platform waarbij we zowel de opdrachtgever als de transporteur zo goed mogelijk proberen te helpen met de afhandeling van hun transportopdracht. Het is ons doel dat de opdrachtgever makkelijk en snel een geschikt bedrijf kan vinden die hem of haar kan helpen met de gewenste transportopdracht. Aan de andere kant is het ons doel om transportbedrijven te helpen met de acquisitie van nieuwe opdrachten die goed aansluiten bij hun expertise. Deze doelen bereiken we door gekwalificeerde transporteurs en consumenten op een eenvoudige manier aan elkaar te koppelen

Speelgoedauto
Wegen

Historie

De twee oprichters, Thomas Jaques en Daan Kik, hebben in 2020 transportscanner opgericht nadat ze zelf meerdere jaren actief waren in de verkoop van boten, buitenboordmotoren en accu’s. Vanuit hun ervaring in de watersporthandel kwamen ze erachter hoe moeilijk het soms kan zijn om de juiste transporteur of koerier te vinden. Een normaal pakketje versturen was geen enkel probleem, maar het vinden van het geschikte bedrijf voor boottransport, accutransport (gevaarlijke goederen) of een buitenboordmotor bleek vaak lastig. Dat, terwijl er in Nederland een enorm aanbod is aan verschillende transportbedrijven, allemaal met hun eigen expertise.

Hier moest een oplossing voor komen. Het idee was even simpel als doeltreffend: laat de bedrijven en particulieren hun transportopdrachten online plaatsen en laat transportbedrijven reageren om hun opdrachtenportefeuille aan te vullen.

Missie

Het effectief bij elkaar brengen van vraag en aanbod in de transportsector. Het is ons doel om een belangrijk acquisitiekanaal te worden voor bedrijven zoals koeriers, transporteurs, fulfilment bedrijven, opslagbedrijven, verhuisbedrijven of expediteurs. Bedrijven zullen op Transportscanner vertrouwen voor een stabiele stroom aan nieuwe opdrachten en klanten. Opdrachtgevers komen gemakkelijk in contact met gekwalificeerde bedrijven en vakmensen.

Kompas op wereldbol
Het stuur van een vrachtwagen

Strategie

Het bieden van een vraaggestuurd online acquisitieplatform voor bedrijven, met serieuze opdrachten. Transportscanner dient als aanvulling en deels als vervanging van de traditionele aanbodgestuurde marketing- en saleskanalen in de transportsector.

Meet the Team

Samen vormen wij, Daan Kik en Thomas Jaques, het Transportscanner-team. Voor vragen over Transportscanner.nl of voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen middels het contactformulier.

Daan Kik

Daan Kik

Ik onderhoud het contact met de transportbedrijven. Als er problemen zijn, zijn zij gebaat bij snelle actie. Daarnaast vind ik de meest geschikte opdrachten voor een bedrijf. Als bedrijven specifieke wensen hebben, speel ik daar op in. Ook houd ik de kwaliteit van het geleverde werk in de gaten.

Thomas Jaques

Thomas Jaques

Ik richt me voornamelijk op de opdrachtgevers. Zij moeten zo snel mogelijk worden geholpen door een geschikte en professionele transporteur. Daar help ik graag bij.