Bedrijfscheck en Verificatie

Alvorens een bedrijf toegang krijgt tot het acquisitieplatform, wordt het door ons gecheckt op kvk-registratie, vergunningen en algemene voorwaardes. Op iedere bedrijfspagina van de aangesloten bedrijven staat duidelijk waarop we een bedrijf hebben gecheckt. Controleer altijd zelf het bedrijf in onze bedrijvengids om te kijken welke certificeringen het bedrijf heeft. Ga daarnaast de checklist af voor veilig zakendoen op Transportscanner. Het is de verantwoordelijkheid van u als klant om altijd deze check te doen voordat u in zee gaat met een bedrijf. Wij verifiëren bedrijven op de volgende criteria:

Zwart wit cargo controle

1. Officiële bedrijven

Wij werken alleen met bedrijven. Particulieren kunnen zich niet bij ons aansluiten. Een KvK-inschrijving is vereist. Alle transporteurs op ons platform zijn bedrijven met een kvk-nummer of een vergelijkbaar buitenlands registratienummer.

2. Vergunningen en registraties

Bedrijven dienen te beschikken over de geschikte papieren om het transport uit te mogen voeren. Zodra een bedrijf door ons gecheckt en geverifieerd is, verschijnt deze blauwe vink achter de naam van het desbetreffende bedrijf in de bedrijvengids. Op de bedrijfspagina van een geverifieerd bedrijf verschijnen vervolgens de diverse vergunningen die het bedrijf heeft. Wij controleren bedrijven onder andere op de volgende vergunningen:

 • Eurovergunning: vergunning die nodig is voor transporteurs over de weg met een laadvermogen boven de 500kg. Voor bijna ieder transport en voor iedere transporteur is dit een vereiste. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer van een auto, maar ook aan een simpele verhuizing. In vrijwel ieder geval raden wij aan om voor een transporteur te kiezen
 • VIHB registratie: registratie die nodig is voor het vervoeren van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen.
 • ADR certificaat: vereist om gevaarlijke stoffen te vervoeren binnen Europa.
 • CEMT-vergunning: vergunning voor transport voor de 44 landen die bij CEMT zijn aangesloten.
 • TLN keurmerk: keurmerk van de Transport en Logistiek branchevereniging.

Meer over wet- en regelgeving en vergunningen in de transportsector vindt u in onze kennisbank.

Wagenpark
Verhuizers aan het werk

3. De Transportscanner gedragscode

Bedrijven aangesloten bij ons platform dienen zich te houden aan onze gedragscode. Hierin hebben wij opgenomen wat wij verwachten van bedrijven. Hoewel we bedrijven hier zo goed mogelijk aan proberen te houden, raden we klanten aan ook zelf goed te checken met wie ze zaken doen. Lees hiervoor ons artikel over veilig zakendoen op Transportscanner. De transportbedrijven aangesloten bij Transportscanner dienen te allen tijde:

 • Gecertificeerd en verzekerd te zijn voor de klussen die ze aannemen
 • Eerlijk en hoffelijk te handelen
 • Gemaakte afspraken na te komen
 • Duidelijk hun voorwaarden te communiceren

4. Expertise & Ervaring

Er wordt ook gekeken naar de specialiteiten van het bedrijf. Ervaring telt ook mee. Dit betekent niet dat u per se al tientallen jaren actief dient te zijn. Ook jonge bedrijven kunnen in hun vakgebied zeer ervaren en deskundig zijn.

Wij sturen er bij bedrijven op aan dat ze werk aannemen dat volledig tot hun expertisegebied behoort. Op deze manier houden wij de kwaliteit van het uitgevoerde werk hoog. Bovendien bevordert dit de eerlijke concurrentie. Wij streven ernaar ieder bedrijf gelijkwaardig te bedienen met voldoende transportklussen. Om de kwaliteit te waarborgen vragen wij regelmatig referenties van klanten van bedrijven op.

Het stuur van een vrachtwagen
Speelgoedauto

5. Consumentenbescherming

Wij verlangen van ieder aangesloten bedrijf dat het naar de klant duidelijk zijn voorwaarden communiceert. Hierbij gaat het in ieder geval om algemene-, betalings-, en garantievoorwaarden. Let op! Hier ligt ook een verantwoordelijkheid bij de opdrachtgever die en transportaanvraag op het platform plaatst. Vraag altijd naar de voorwaarden van het uitvoerende bedrijf en check de vergunningen. Wij verlangen dat bedrijven hun voorwaarden tevens, in voor de consument begrijpelijke taal, vermelden op hun website of hun transportscanner-bedrijfspagina. Mocht u twijfelen over de voorwaarden rondom opdracht, de betaling, verzekering of iets anders, neem dan altijd contact met ons op via info@transportscanner.nl.

Tip: bij voorkeur werkt een bedrijf met de AVC 2002 vervoerscondities (en voor internationaal transport met de CMR voorwaarden). Dit zijn door de branche opgestelde voorwaarden die alle betrokken partijen goed beschermen.

6. Aanvullende criteria

De volgende zaken zijn aanvullend. Deze kunnen bijdragen bij aan de beoordeling:

 • Het bedrijf is aangesloten bij één of meerdere brancheverenigingen.
 • Het bedrijf beschikt over een keurmerk.
 • Het bedrijf werkt nauw samen met een reeds aangesloten Transportscanner-bedrijf.
 • Het bedrijf wordt aanbevolen door een reeds aangesloten Transportscanner-bedrijf.
 • Het bedrijf heeft goede referenties en/of reviews
Containerschip

Voer zelf altijd nog een controle uit

Wij sturen bedrijven er altijd op aan om alleen transporten uit te voeren binnen hun expertise-gebied. Bedrijven die zich hier niet aan houden verwijderen wij van ons platform. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen is het van belang om ALTIJD zelf de volgende controle uit te voeren:

 • Zoek het bedrijf op in de bedrijvengids.
 • Controleer of het bedrijf de juiste vergunningen heeft.
 • Kies bij voorkeur altijd een bedrijf dat door ons geverifieerd is.

Bij onduidelijkheden of vragen kunt u contact met het Transportscanner team opnemen.

Lees ook altijd onze checklist voor veilig zakendoen op Transportscanner.

 

U kunt ons helpen

Ondanks een grondige check vanuit onze kant kan het voorkomen dat u een negatieve ervaring opdoet met een bedrijf van Transportscanner. Neem in dit geval contact met ons op. Wij kunnen het bedrijf hierop aanspreken. Als een bedrijf niet handelt volgens de normen en waardes van Transportscanner dan zullen wij het bedrijf de toegang tot ons platform ontzeggen.

Waarom de bedrijfscheck?

Transportscanner staat voor serieuze opdrachten in de transportsector. Om de kwaliteit van ons platform te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren, zijn wij continu bezig om de kwaliteit van bedrijven te controleren.

Wij realiseren ons dat kwaliteit en ervaring niet worden bepaald door een mooi kantoor of een strak logo. Dat is precies waarom het zo ingewikkeld kan zijn om een gedegen transporteur te vinden. Transportscanner brengt wat meer transparantie in een vaak intransparante transportsector.

Transportscanner bouwt aan een duurzame community van kwalitatief hoogwaardige bedrijven. Dit omvat een breed scala aan bedrijven, van gerenommeerde expediteur, ervaren transportbedrijf, erkend fulfilment center, vermaarde koerier of betrouwbaar verhuisbedrijf.