Veilig zakendoen via Transportscanner

Doe zelf onderzoek met welk bedrijf je in zee gaan

Op Transportscanner.nl bieden we een platform waar verladers, zowel particulieren als bedrijven, rechtstreeks in contact kunnen komen met transportbedrijven, koeriers, expediteurs en fulfilment bedrijven. Hoewel we er alles aan doen om te zorgen voor betrouwbare dienstverleners op ons platform, blijft het belangrijk dat ook jij, als klant, verantwoordelijk bent voor het controleren van het bedrijf dat je selecteert voor je transportbehoefte. Lees daarom dit artikel goed door voordat je in zee gaat met een bedrijf. Wij verifiëren de vergunningen, kvk-inschrijving en algemene voorwaardes van een bedrijf, maar dat neemt niet weg dat een bedrijf nog steeds onzuiver kan handelen.

Ken de competentie van het bedrijf

Het is essentieel dat je nagaat of een bedrijf de juiste expertise en ervaring heeft voor jouw specifieke transportbehoefte. Niet alle koeriers en transportbedrijven zijn hetzelfde - sommigen zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten vervoer, bepaalde routes of werken voornamelijk met een bepaald type klant. Het is van belang dat je werkt met een bedrijf dat goed bij jouw logistieke aanvraag past. Bekijk hiervoor de website van het bedrijf en controleer de vergunningen en certificaten in onze bedrijvengids.

Controleer de vergunningen en certificaten

Elk transportbedrijf dat zich aanmeldt op ons platform geeft aan over welke vergunningen hij beschikt. Wij checken al deze vergunningen en certificaten en geven dit duidelijk weer in de bedrijvengids. Het is de verantwoordelijkheid van u als klant om te controleren of het bedrijf de juiste vergunningen heeft voor uw aanvraag. Je vindt de actuele vergunningen en papieren per bedrijf in onze bedrijvengids. Hier wordt duidelijk uitgelegd wat het bedrijf mag doen.

Beoordeel de reputatie van het bedrijf

De reputatie van een bedrijf is een belangrijke factor bij het kiezen van een dienstverlener. Lees beoordelingen en getuigenissen van eerdere klanten om te bepalen of het bedrijf betrouwbaar en professioneel is. Lees ook goed wat het bedrijf over zichzelf schrijft in onze bedrijvengids en op zijn eigen website. Is er zeer weinig te vinden over een bedrijf (heeft het bijvoorbeeld geen reviews en geen eigen website)? Dat kan een slecht teken zijn, maar hoeft niet per sé zo te zijn. Neem bij twijfel contact met ons op.

Begrijp de voorwaarden van de dienstverlening

Voordat je akkoord gaat met een dienstverlener, moet je de voorwaarden van hun dienstverlening volledig begrijpen. Dit omvat onder meer de kosten, de leveringsvoorwaarden, de verantwoordelijkheden van het bedrijf en wat er gebeurt in geval van vertraging of schade aan je goederen.

Verzekering en betaling

Het is essentieel om te begrijpen hoe het betalingsproces werkt en of er sprake is van een verzekering in geval er iets misgaat tijdens het transport. Ga na of het bedrijf beschikt over een dekkende verzekering voor eventuele schade aan jouw zending.

Wees voorzichtig met aanbetalingen

Aanbetalingen kunnen soms voorkomen, maar grote aanbetalingen zijn niet gebruikelijk. Als je twijfelt over de noodzaak of het bedrag van een aanbetaling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Veilig zakendoen op Transportscanner.nl betekent verantwoordelijkheid nemen voor het verifiëren van de bedrijven waarmee je in zee gaat. Wees voorbereid, doe je due diligence en voel je altijd comfortabel bij je keuze. Als je ooit twijfelt of vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren op info@transportscanner.nl. Ons platform is er om je te helpen bij het vinden van de juiste dienstverlener voor jouw specifieke behoeften. En onthoud: als er iets niet goed voelt, is het dat vaak ook niet.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.