Tips voor uw aanvraag

Bedrijven kunnen een betere offerte uitbrengen en zijn eerder geneigd te reageren als u een goed omschreven aanvraag doet. Hieronder staan enkele tips voor een goede aanvraag.

Zwart wit cargo controle

Zorg voor een goede titel

Beschrijf hier kort en bondig uw aanvraag aan de transporteur. Een goede titel bevat drie elementen:

  1. Het type aanvraag. Bijvoorbeeld ‘transport zeilboot’, ‘fulfilment voor webwinkel’ of ‘Vervoer hond’.
  2. Beschrijving wat er vervoerd moet worden. Wees specifiek. Dus niet 'dier' maar 'labrador'. Andere voorbeelden: 'Zeiljacht van 9 meter' of 'Antieke kast'
  3. De bestemming (en eventueel de laatplaats). Een transporteur kan dit ook in de aanvraag zien maar wij raden het aan dit ook in de titel te noemen. Voorbeelden: 'Tractor naar Noord-Spanje', 'Schilderij naar Londen'  of 'Lading sierstenen van Heeg naar Bussum'

Enkele voorbeelden van goede titels:

  • Volle trucklading oud-ijzer van Hoorn naar Arnhem
  • Twee paarden van Almere naar Griekenland
  • Fulfilment partij voor webwinkel in accu's
  • Koeltransport in de omgeving van Den Haag voor vlees

Doordat de titel al grotendeels zegt wat er moet gebeuren is de kans groter dan een bedrijf met het betreffende expertise doorklikt.

Details van het voorwerp

In enkele vragen geeft u kort de specificatie van hetgeen dat vervoerd moet worden. Dit is relevant voor het bedrijf om een beeld te krijgen of hij de opdracht kan aannemen. Wees nauwkeurig over de afmetingen en het gewicht. Vermeld eventuele bijzonderheden.

Lieve hond in een doos

Specificaties van uw opdracht

Dit is het belangrijkste onderdeel van uw aanvraag.

Uiteraard dient u de laad- en losplaats op te geven. In sommige gevallen is het belangrijk om hier extra informatie te geven. Is de plek bereikbaar voor een vrachtwagen? Is er een kraan of heftruck aanwezig?

Beschrijf daarnaast uitgebreid de goederen. Staan ze op een pallet? Zitten ze in dozen? Hoe groot is precies het bankstel? Om hoeveel dozen gaat het bij de verhuizing? Zijn er nog andere bijzonderheden?

Voorts omschrijft u in het gegeven tekstvak nogmaals uitgebreid uw klus en noemt u alles wat hiervoor nog niet aan de orde is gekomen. Op deze manier schept u niet alleen duidelijkheid voor de koerier, u krijgt zelf ook een overzichtelijk beeld van de opdracht.

Het is van belang zeer duidelijk en gedetailleerd te beschrijven wat u precies van de transporteur verwacht. Geef liever te veel dan te weinig informatie. Op die manier hoeft er niet nog veel extra contact te zijn en kan de vakman meteen aan de slag. Dit kost minder tijd en u dus minder geld. Bovendien kunt u betere offertes/reactie verwachten.

Contactgegevens

U wordt gevraagd in ieder geval de volgende contactgegevens op te geven:

  • Uw naam
  • Uw e-mailadres
  • Uw telefoonnummer. De transporteur kan op deze manier direct vragen aan u stellen. De ervaring leert dat dit de snelheid en kwaliteit waarmee de transportaanvraag wordt uitgevoerd substantieel verhoogt.

Wij behandelen deze gegevens met grote zorgvuldigheid. Uw contactgegevens zijn alleen zichtbaar voor aangesloten bedrijven die door ons gescreend zijn.

Nadat u een aanvraag heeft geplaatst raden wij ten zeerste aan altijd het artikel veilig zakendoen door te lezen.

Offerte