Caravan, Aanhangers en trailer transport

Het transport van caravans en aanhangers regel je makkelijk, snel en betaalbaar via de transportbedrijven op Transportscanner.nl. We helpen je graag bij het maken van een keuze voor de juiste manier van transport van uw twee- of vierwieler. Lees hieronder onze tips én een overzicht van de kosten voor aanhanger- en caravantransport. Direct en vrijblijvend offertes op maat? Vul dan een offerte-aanvraag in.

caravan transport uitgeklapt

Aandachtspunten bij uitbesteden caravantransport

Je caravan vervoeren is vaak een hele operatie. En een die je waarschijnlijk niet al te vaak nodig hebt. Bijvoorbeeld bij de koop of verkoop van een caravan in een ander land, kan een goede transporteur een enorme uitkomst zijn. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Zorg verder dat je eventuele risico's goed afdekt. Tenslotte kies bij voorkeur een transportbedrijf met veel ervaring en kunde op het gebied van caravantransport. Prijs is natuurlijk altijd een factor, maar het is bij een kostbaar goed als een caravan belangrijk om je niet puur en alleen door prijs te laten leiden. Wilt u uw stacaravan verplaatst hebben? Gespecialiseerde bedrijven kunnen dit ook voor u uitvoeren. In dit artikel geven we meer uitleg.

Voorbereiding transport

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat de opdracht zo simpel mogelijk is en de caravan helemaal klaar voor vertrek is. Laat dus geen spullen achter in de caravan en zorg dat alles wat los zit vastgemaakt is. Maak een goede checklist om de verhuizing goed te laten verlopen en niks kwijt te raken. Informeer de chauffeur over mogelijke bijzonderheden van de caravan of aanhanger.

Verzekering

Dek eventuele risico's af. Zorg dat de transporteur de AVC-voorwaarden of vergelijkbare voorwaarden hanteert bij uw transport. Dit geeft u in de meeste gevallen recht op een vergoeding van €3,40 per kilo in geval van schade aan de caravan. Bij een waardevolle caravan kan het wijs zijn om u te verzekeren voor eventuele hogere schade.

Transportbedrijf

Kies een specialist in caravantransport. Zeker wanneer het een waardevolle en grote operatie is, raden wij aan om voor een specialistisch transportbedrijf te kiezen. Een bedrijf dat weet waar het om gaat en u de nodige zaken uit handen neemt is het waard. Een goede ervaring met een caravantransportbedrijf is veel waard, aangezien u de caravan misschien wel vaker wilt vervoeren, bijvoorbeeld periodiek naar de stalling of wanneer u regelmatig verhuist. Vraag daarom altijd even door of een bedrijf ervaring heeft met het vervoeren van een caravan.

Vergunningen

Let op vergunningen en verzekeringen. Voor het vervoer van een caravan of stacaravan zal in de meeste gevallen een vergunning benodigd zijn. Wanneer de caravan op een aanhanger of oplegger wordt vervoerd en het laadvermogen de 500 kg overschrijdt, zal een zogenaamde Eurovergunning benodigd zijn. Wanneer het transport buiten de EU gaat zullen aanvullende papieren benodigd zijn. Daarnaast is het handig om te checken dat de vervoerder zelf goed verzekerd is met een transportaansprakelijkheidsverzekering. In onze bedrijvengids zie je overzichtelijk per bedrijf welke vergunningen aanwezig zijn en welke opdrachten een bedrijf dus wel en niet mag uitvoeren.

Kenteken

Als u verhuist naar Nederland en uw aanhanger of caravan meeneemt, mag u tijdelijk in Nederland rijden met een buitenlands kenteken. Dit geldt echter alleen voor een beperkte periode, meestal maximaal 12 maanden. Na deze periode moet u bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een Nederlands kenteken aanvragen voor uw aanhanger of caravan.

Het aanvragen van een Nederlands kenteken voor uw aanhanger of caravan kan worden gedaan via een erkend bedrijf of via de RDW zelf. U moet hiervoor de benodigde documenten en gegevens verstrekken, waaronder het buitenlandse kentekenbewijs, uw identiteitsbewijs, een keuringsrapport en eventuele andere vereiste documenten.

Het is belangrijk om te weten dat het niet is toegestaan om zonder Nederlands kenteken op de openbare weg te rijden met uw aanhanger of caravan na de tijdelijke periode met het buitenlandse kenteken. Dit kan leiden tot boetes en andere sancties. Het is dus verstandig om tijdig een Nederlands kenteken aan te vragen voor uw aanhanger of caravan om te voorkomen dat u problemen krijgt met de autoriteiten.

Contract

Zet afspraken op papier. U bespreekt met de transporteur algemene wensen over het transport, zoals levertijden en laad- en losplaats en de prijs voor de diensten. In de praktijk zullen meer specifieke wensen ook handig zijn om door te spreken, bijvoorbeeld het wel of niet leveren van aanvullende diensten zoals het waterpas stellen van de caravan. Of misschien moeten er zaken gedemonteerd en weer gemonteerd worden. We raden het van harte aan om dergelijke afspraken goed op papier te zetten. Ga hierbij ook uit van scenario's waarin niet alles volgens plan gaat. Wie draait waarvoor op? Geldt er een hoger tarief wanneer de klus uitloopt of wanneer de chauffeur lang in de file staat?

Meer aandachtspunten en tips voor het plaatsen van een aanvraag lees je hier.

Wat kost caravantransport?

Een caravantransport van een rijdende caravan kost gemiddeld tussen de 300 en 1500 euro. De transportkosten voor een niet-rijdende caravan liggen doorgaans een stuk hoger. Verder is de planbaarheid van het transport een belangrijke factor. Een chauffeur die toch al die kant uitgaat, kan de caravan meestal namelijk veel goedkoper vervoeren.

Bekijk hieronder een aantal eerdere prijsopgaven voor transport van caravans en aanhangers.

TransportKosten incl. btw
Toercaravan transport Fiqures (Spanje) naar Duiven (NL)1270
Caravan ophalen in Alicante (Spanje)1650
TEC 450 caravan van Spanje naar Venlo950
Transport Caravan van Nederland naar Albir (Spanje)1755
Transport caravan van Nimes (Frankrijk) naar Warmond800
Caravan van Rouzede (Frankrijk) naar Groessen lengte 586 cm1150
Caravan van Spanje naar Nederland1250
pipo wagen vervoeren377,12
Offerte repatriëring vouwwagen Comomeer naar Nederland1500

 

Chalets transport

Aandachtpunten kosten vervoer van aanhanger of caravan

Om tot een goede prijsopgave te komen zijn onder andere belangrijk:

 • Het type caravan/chalet: enkel, dubbel, met aanbouw etc.
 • De afmetingen en gewicht
 • Worden er overige goederen vervoerd?
 • De wijze van afhalen? Is er een kraan en/of tractor aanwezig?
 • Moet het gas/water worden afgesloten en/of aangesloten?
 • Is het geheel al gedemonteerd voor vervoer?

De exacte kosten hangen dus af van diverse factoren. Bij Transportscanner brengen we vraag en aanbod in de transportsector samen. Laat ons de juiste bedrijven en beste prijsopgaves voor u vinden door geheel vrijblijvend offertes voor het transport van uw caravan, chalet of aanhanger aan te vragen.

Transportbedrijven gespecialiseerd in caravans, chalets en aanhangers

Hieronder vind je een aantal caravanverhuizers uit de Transportscanner bedrijvengids. Hierbij raden we u nogmaals goed te kijken naar de kwalificaties en vergunningen van het bedrijf. Om dit te vergemakkelijken staat bij ieder bedrijf een opsomming van de aanwezige vergunningen.

Stacaravan of chalet transport

Het transport van een stacaravan of chalet is weer een heel ander verhaal. Er zijn speciaaltransport bedrijven die hier veel ervaring mee hebben en u kunnen helpen met alles wat hierbij komt kijken. Lees ons volledige artikel over stacaravan transport voor meer informatie.

Aanhanger transport

Ook het transport van aanhangwagens zelf behoort tot de mogelijkheden. Het kan zowel om rijdende aanhangers gaan die met een auto kunnen worden getrokken, maar ook om niet-rijdende of nieuwe aanhangers die op een speciale aanhangwagen of vrachtwagen worden vervoerd.

Er is een aantal bedrijven gespecialiseerd in dit laatste type transport. Vaak zijn dit zakelijke transporten. Denk daarbij aan het afleveren van een partij boottrailers bij een watersportbedrijf of een lading vouwwagens bij een campinghandel. Verder kun je denken aan het onderhoud of reparatie van een of meerdere aanhangers, die niet zelfstandig verreden kunnen worden.

stacaravans park

Eerder geplaatst caravan- en aanhangertransport

Vele particulieren en bedrijven weten Transportscanner te vinden om hun caravan of aanhanger vakkundig te vervoeren. Hieronder staat een aantal voorbeeldaanvragen.

Offertes voor caravan of aanhangertransport?

Vul het onderstaande formulier in en ontvang gratis en snel offertes van de beste bedrijven voor het transport van caravans en aanhangers.

 • Dit is niet verplicht
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Kennisbank