Sneltransport en spoedkoerier: Wat kost het en waar let je op?

Zoals de naam al zegt, verstaan we onder sneltransport al het transport wat snel kan (en moet) worden uitgevoerd. Binnen Nederland hebben we het dan vaak over dezelfde dag, en binnen Europa binnen 24 uur. Sneltransport is vaak iets duurder dan regulier transport. Een transportbedrijf dat dit kan uitvoeren wordt vaak een spoedkoerier genoemd.

Klok

Aandachtspunten bij een spoedkoerier

Enkele aandachtspunten om op te letten bij een het inschakelen van een spoedkoerier.

  1. Vaak kan je bellen met de spoedkoerier en kunnen ze binnen twee uur al voor de deur staan. Veel spoedkoeriers werken met een landelijk dekkend netwerk. Waar u zich in Nederland bevindt maakt dan niet uit.
  2. Er wordt vaak een aparte rit gereden voor uw zending. Hierdoor is de rit een stuk duurder dan wanneer uw zending gecombineerd wordt met andere zendingen.
  3. Een kilometerprijs is altijd standaard bij sneltransport. Het opstellen van een totaalprijs duurt vooraf duurt te lang. Een bijkomend voordeel is dat de prijs vaak gelijk is, ongeacht de grote van de zending. Of u nou één brief verstuurd of meerdere pakketten, het busje moet dezelfde kilometers rijden. Dit geldt natuurlijk tot het maximum wat de bestelbus makkelijk mee kan nemen.

Offertes voor Sneltransport

Bereik diverse spoedkoeriers. Wij raden aan een offerte aan te vragen om de prijs te weten voor de mogelijkheid tot sneltransport. Heeft u nu een spoedkoerier nodig? Zoek een bedrijf in onze bedrijvengids.

Spoedkoeriers

Vind snel een koerier of spoedkoeriersdienst in onze bedrijvengids. Hier staat per bedrijf aangegeven waar het bedrijf in gespecialiseerd is en welke vergunningen en keurmerken het heeft. Veel van deze bedrijven kunnen voeren sneltransporten uit, sommige doen uitsluitend dat type transport, anderen doen het ernaast. Wij raden u in ieder geval aan om altijd meerdere offertes voor uw sneltransport aan te vragen, om zo een goed beeld te krijgen van de kosten en diverse aanbieders.

Kennisbank