Gesloten en exclusief autotransport

Gesloten en exclusief autotransport is een manier om voertuigen te vervoeren die veiligheid, bescherming en privacy biedt. Dit type transport wordt vaak gebruikt voor dure of kostbare voertuigen, zoals klassieke auto's, sportwagens, luxeauto's en zelfs prototypes.

Offertes voor gesloten transport van een (exclusieve) auto?

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

 

Gesloten of exclusief autotransport?

Naast het open transport van voertuigen kunt i ervoor kiezen uw auto in een gesloten autotransporter of trailer te vervoeren.

Er zijn twee soorten gesloten transport: gesloten transport en exclusief transport. Gesloten transport is wanneer een voertuig wordt vervoerd op een standaardvrachtwagen met een gesloten trailer. De trailer biedt bescherming tegen weersomstandigheden en andere omgevingsfactoren, zoals stof en vogelpoep. Exclusief transport is wanneer een voertuig wordt vervoerd op een speciaal aangepaste trailer of op een speciaal aangepaste truck. Deze trailers of trucks zijn vaak uitgerust met extra beschermingsmaatregelen, zoals klimaatbeheersing, versterkte beveiliging en extra padding.

gesloten autotransport van een porsche

Wat kost exclusief gesloten autotransport?

De kosten van exclusief autotransport verschillen afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afstand, het gewicht en de grootte van de auto. Sommige bedrijven bieden ook extra services zoals het volgen van de shipment of speciale verpakkingsmaterialen die nog meer kosten. Het is daarom belangrijk om alle informatie te verzamelen voordat je een bestelling doet.

De kosten van autotransport hangen ook af van de mate waarin de transporteur kan plannen. Als je flexibel bent wat betreft laad- en losdata, is het doorgaans goedkoper dan wanneer er een vaste deadline is. Als er meerdere ritten gecombineerd kunnen worden, is het mogelijk dat het transportbedrijf korting kan geven op de rit.

Bekijk hieronder een aantal recente offertes voor exclusief en gesloten autotransport:

AutotransportPrijs incl. btw
Oltimer van Musselkanaal (NL) naar Villach (AT)€860,-
Porsche van Nederland naar Mannheim (DE)€775,-
Oldtimer van Toscane (It.) naar Antwerpen (BE)€2400,-
Slechtrijdende klassieke auto van Liempde (NL) naar Kortehaar (BE) €650,-
Bmw sportauto in gesloten trailer van Randers (DK) naar Wezep (NL)€960,-
Rollend maar niet rijdend compacte oldtimer (Citroen GS) van Verona Italie naar Twente€2600,-
Transport van 2 sportwagens van roermond naar zuid frankrijk€4100,-

Standaard gesloten autotransport

Een van de voordelen van gesloten transport is de bescherming van de auto. Voor vrijwel de meeste personenauto's is transport op een open autotransporter voldoende. Toch kan het raadzaam zijn om het voertuig in een gesloten wagen te vervoeren.

De auto wordt dan beschermd tegen weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, hagel en zon. Dit helpt om de waarde van de auto te behouden en vermindert de kans op schade aan de auto. Bovendien biedt gesloten transport ook bescherming tegen diefstal en vandalisme. Wanneer u een auto importeert raden we u aan om een gesloten autotransport te vragen.

exclusief autotransport sportwagen

Exclusief gesloten autotransport

Als je echt een speciale auto wilt vervoeren, biedt exclusief autotransport uitkomst. Dit type transport heeft een aantal voordelen bovenop standaard gesloten autotransport.

Exclusief autotransport in een gesloten autotransporter biedt onder andere een hoge mate van beveiliging. Deze beveiliging omvat het gebruik van speciale sloten, bewakingsapparatuur en beschermende kussens.

Er wordt ook aandacht besteed aan het klimaat binnen de transportwagen om schade door extreme temperaturen en vochtigheid te voorkomen. Speciale maatregelen zoals GPS-tracking worden ook geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat de auto op de plaats van bestemming arriveert met minimale risico's of vertraging.

Een ander voordeel van gesloten transport is de privacy. Sommige mensen willen hun auto niet laten zien aan andere mensen, bijvoorbeeld als ze een prototype of een conceptauto vervoeren. Gesloten transport biedt de mogelijkheid om de auto te vervoeren zonder dat andere mensen de auto kunnen zien.

Tenslotte zal de transporteur extra aandacht schenken aan de juiste transportverzekeringen.

Zelf een auto gesloten vervoeren

Er zijn verschillende manieren om een auto te vervoeren via gesloten transport. De meest voorkomende manier is om de auto op een standaardvrachtwagen met een gesloten trailer te vervoeren. De trailer is vaak uitgerust met een oprijplaat zodat de auto gemakkelijk kan worden geladen en gelost. Sommige trailers zijn ook uitgerust met een lift zodat de auto kan worden geladen en gelost zonder dat de auto hoeft te worden gereden.

Tenslotte zijn er ook speciale aangepaste trailers die speciaal zijn ontworpen voor het vervoer van specifieke types voertuigen, zoals klassieke auto's, sportwagens en luxeauto's. Deze trailers zijn vaak uitgerust met extra beschermingsmaatregelen, zoals klimaatbeheersing, versterkte beveiliging en extra padding.

voorbeeld van gesloten exclusief autotransport met een lift

Gesloten autotransporter huren

Als je op zoek bent naar een gesloten autotransporter, heb je veel verschillende opties. Om een autotransporter te mogen besturen, heb je in de meeste landen een vrachtwagenrijbewijs (C/C1) nodig. Dit rijbewijs geeft je toestemming om met zware voertuigen te rijden en komt meestal met aanvullende restricties zoals gewichtslimieten, vermogen en transportlocaties. Het is belangrijk voor autoverhuurbedrijven dat hun chauffeurs het juiste rijbewijs hebben, omdat ze anders de verzekering niet kunnen verstrekken.

'Veel bedrijven bieden deze dienst aan tegen een scherp tarief. Het is belangrijk om verschillende verhuurders te vergelijken vooraleer je een keuze maakt, en om ervoor te zorgen dat alle informatie over transport in detail wordt besproken. Als u meer informatie wilt hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende vervoerders of lokale autohandelaren. U zoekt gemakkelijk een bedrijf in onze bedrijvengids (zie verder hieronder).

Vind een gespecialiseerd autotransportbedrijven

Bekijk het overzicht van gespecialiseerde autotransportbedrijven in onze bedrijvengids. Bij ieder bedrijf staan duidelijk de aanwezige vergunningen en specialismes vermeld. Wilt u graag meerdere offertes in uw inbox? Vraag dan direct meerdere offertes aan.

Oldtimer en klassieke auto transport

Oldtimer transport, ook wel het transport van klassieke auto's genoemd, komt ook veel voor.

Als je op zoek bent naar klassieke autotransport, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

Neem de volgende punten in gedachten als je een transportbedrijf zoekt:

 • Zorg ervoor dat het bedrijf waarmee je samenwerkt een goede reputatie heeft en betrouwbaar is.
 • Het bedrijf moet over de juiste vergunningen te beschikken. Alle bedrijven in onze bedrijvengids zijn bijvoorbeeld gecheckt op de aanwezige vergunningen.
 • Zorg ervoor dat er voldoende verzekering is voor de auto als hij wordt getransporteerd.
 • Kies voor een bedrijf met ervaring op klassieke-autogebied. Ze moeten weten hoe ze met oude auto's moeten omgaan om ervoor te zorgen dat ze veilig worden vervoerd.
klassieke oldtimer transport

Veelgestelde vragen over offerte-aanvraag

Makkelijk en snel

Het lijkt een hoop gedoe, een auto importeren. Transportscanner maakt het makkelijk. Plaats een aanvraag en ontvang reacties. De aangesloten bedrijven kunnen u het werk uit handen nemen.

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Plaats uw Gesloten en exclusief autotransport opdracht

 • Kan er mee gereden worden?
 • Dit is niet verplicht
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Kennisbank transport

Net binnen