Marktplaats Bezorgdienst

Een Marktplaats bezorgdienst zorgt ervoor dat jouw Marktplaats aankoop bij de verkoper wordt afgehaald en bij jou wordt afgeleverd. Dit is bij grotere en duurdere aankopen die je niet zelf kunt ophalen de veiligste manier om je Marktplaats spullen thuis te krijgen.

Wij helpen je graag aan een goede en betaalbare Marktplaats bezorgdienst. Vraag bij ons vrijblijvend offertes aan of bezoek onze bedrijvengids.

Kosten Marktplaats bezorgdienst

Een Marktplaats bezorgdienst kost meestal tussen de 50 en de 250 euro. Hieronder staat een aantal voorbeelden van eerder Marktplaats bezorgingen op Transportscanner.nl.

Marktplaats bezorgingKosten (€)
Eettafel van Breukelen naar Purmerend75
Een eettafel diameter 110cm binnen Amsterdam50
Rol kunstgras (800kg) van Alphen a/d Rijn naar Zierikzee230
Piano verhuizen binnen Amsterdam200
Keukenkastje vervoeren van Almelo naar Amsterdam175

Marktplaats ophaaldiensten rekenen hun eigen tarieven. De uiteindelijke prijs zal afhankelijk zijn van wat u op Marktplaats heeft gekocht (afmetingen, gewicht) en de afstand die de koerier in totaal moet overbruggen. Spreek vooraf een duidelijk tarief af zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Gaat het om waardevolle goederen? Check even extra goed dat de lading door de transporteur verzekerd is.

Zelf uw Marktplaats aankoop vervoeren

De meeste kleine aankopen kan de verkoper van het marktplaats product gewoon met de post versturen. Als het gaat om een extra groot, zwaar of waardevol product, dan kun je er ook voor kiezen het zelf op te halen.

Kosten standaard pakket via Marktplaats

De verkoper op Marktplaats kan zelf zijn verzendtarieven bepalen. Vaak ligt dit rond de 3 euro voor een brievenbuspakket (denk aan boeken) tot 7 euro voor een standaard pakket. De meeste verkopers gebruiken PostNL. De PostNL tarieven vind je hier.

Als het gaat om een kleine maar waardevolle zending, dan kun je de Marktplaats verkoper vragen om het pakket aangetekend te verzenden. De zending is dan verzekerd tot 500 euro bij verlies of beschadiging. Bovendien is een handtekening voor ontvangst dan verplicht, waardoor het pakket niet in verkeerde handen terecht komt.

Extra grote of zware Marktplaats aankoop verzenden

Wat ook nog weleens voorkomt is dat Marktplaats zending buiten de standaard-afmetingen van de grote postbedrijven vallen. Hieronder een overzicht van de afmetingen en gewichten die bij PostNL, DPD, DHL en UPS gehanteerd worden.

PostvervoerderMaximale afmetingenMaximaal gewicht
PostNL176x78x58 cm30 kg
DHL80x60x50 cm23 kg
DPDlengte + 2 x breedte + 2 x hoogte = max. 3 meter20 kg
UPSLengte + omtrek van pakketten maximaal 400 cm. Max. 274 cm lang70 kg

Let op dat veel Marktplaats-verkopers, met name als het particuliere verkopers zijn, niet bereid zullen zijn een extra groot of zwaar pakket te versturen. Het goed inpakken van zo'n pakket kan veel werk zijn. Als dit niet goed gebeurd heb je grotere kans op schade. Overweeg in dat geval de zending zelf op te halen of te laten ophalen door een Marktplaats bezorger.

Zelf je Marktplaats aankoop ophalen

Veel Marktplaats-kopers halen zelf hun aankoop op. Als het een wat grotere aankoop betreft die niet in de auto past, zoals een bank of een groot kunststuk, dan kun je het beste een aanhanger of Boedelbak lenen of huren. Zo'n aanhanger kun je bij veel tankstations gemakkelijk en zeer betaalbaar huren. Als je zelf een Marktplaats aankoop gaat vervoeren op een aanhanger of door de auto over te rijden, moet je even goed kijken welk rijbewijs je nodig hebt. Als het gaat om een aankoop die op een één-assige aanhanger of boedelbak past, zul je aan een standaard B-rijbewijs normaal gesproken voldoende hebben. Op de website van de RDW vul je gemakkelijk je kenteken in waarna je snel ziet welk gewicht je auto mag trekken en wat het ledige gewicht en laadvermogen van uw voertuig is.

Welk rijgbewijs waarvoor
marktplaats pakket verzenden

Vind een Marktplaats Ophaaldienst

Er wordt in Nederland en België heeft wat gehandeld op Marktplaats. Niet iedere koeriersdienst of transportbedrijf werkt met particuliere klanten. Daarom hebben we hier een overzicht gemaakt van bedrijven die uw Marktplaats aankoop bij u thuis kunnen bezorgen.

Let bij het kiezen op dat de Marktplaats bezorger de vergunningen en verzekeringen goed op orde heeft. Dit voorkomt een hoop gedoe achteraf.

Offertes voor de Marktplaats bezorgdienst

Bereik met één aanvraag meerdere gespecialiseerde bedrijven die uw Marktplaats aankoop kunnen bezorgen.

Kennisbank