Een koelkast of vriezer vervoeren - Tips en Prijzen

Hier lees je tips en prijzen voor het transport van een koelkast of een vriezer. Een ijskast of vriezer is vaak goed zelf te vervoeren met een grote auto, bestelbus of aanhangwagen. U kunt ook altijd een transportbedrijf inschakelen om dit voor u te laten doen. Dit is snel geregeld via Transportscanner. Binnen enkele minuten plaatst u een aanvraag en binnen no-time heeft u meerdere aanbiedingen in de mail. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Open koelkast

Wat kost om een koelkast of vriezer te laten verhuizen?

Met behulp van de eerder uitgebrachte offertes hieronder kun je gemakkelijk en snel een idee krijgen wat het ongeveer kost om een koelkast te laten vervoeren.

Vervoeren koelkast of vriezerKosten (€)
Koelkast van Heemstede Noord naar Amsterdam110
Vriezer van Den Haag naar Arnhem155
3 grote horeca koelkasten van Zwolle naar Eindhoven375

Tips voor het vervoeren van een koelkast of vriezer

Het verhuizen van een ijskast of vriezer is vaak goed zelf te doen, maar er zijn wel een paar aandachtspunten. Hieronder geven we enkele tips die gelden voor zowel een koelkast als een vriezer.

Tip 1. Schakel de koelkast ruim van tevoren uit en laat hem goed ontdooien. Hierdoor kan de koelvloeistof "gaan liggen". Wij raden aan om minstens 12 uur van tevoren de koelkast uit te zetten. Daarnaast zitten er ook zeker geen stukken ijs meer in die kunnen gaan lekken. Daarnaast helpt het ook erg bij tip 2, namelijk:

Tip 2. Maak de koelkast goed schoon. En zorg dat hij ook goed droog is. IJskasten hebben vaak een afvoerleiding. Laat deze goed uitlekken en tape het uiteinde dicht of doe het uiteinde in een plastic zak.

Tip 3. Zet alle losse onderdelen (deuren, lades en bakjes) goed vast. Veel koelkasten hebben losse plastic planken en bakjes. Deze kan jet het beste goed vastzetten met bijvoorbeeld tape. Een alternatief is de lossen onderdelen eruit te halen en los te vervoeren. Met een spanband of een touw om de koelkast heen kan je ervoor zorgen dat de deur niet meer open kan.

Tip 4. Til de koelkast altijd met twee (sterke) personen en gebruik bij voorkeur een steekwagen. Een steekwagen is ideaal om een koelkast te vervoeren. Een ander soort karretje helpt ook vaak.

Tip 5. Denk na of je de koelkast staand of liggend vervoerd. Een ijskast kan prima liggend vervoerd worden. Houdt er dan echter rekening mee dat na het vervoer, de koelkast eerst 12 uur rechtop moet staan voordat hij aangezet mag worden. Dit heeft te maken met de koelvloeistof die in de koelkast zit. Ook als de koelkast rechtop is vervoerd raden wij aan om minstens 2 uur te wachten voordat je hem aan zet. Vervoer een koelkast nooit op de kop!

Tip 6. Zet de koelkast goed vast tijdens het transport. Zorg ervoor dat deze niet om kan vallen of kan gaan schuiven. Met spanbanden is dit vaak goed te doen.

Offertes voor vervoer van een ijskast of koelkast?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij aangesloten logistieke bedrijven.

Hoe vind je een verhuizer die een koelkast of vriezer kan vervoeren?

In principe kan vrijwel ieder transport- of verhuisbedrijf dit voor je regelen. Let er wel op dat als je meer spullen dan je koelkast gaat verhuizen, jouw verhuisbedrijf waarschijnlijk een Eurovergunning nodig heeft. Dit is namelijk al het geval als de bestelbus van de vervoerder een laadvermogen van meer dan 500 kg heeft.

In principe kan iedereen met een KvK-nummer jouw wasmachine verplaatsen. Kwaliteit is daardoor moeilijk te garanderen. In onze bedrijvengids vind je daarom een aantal kwaliteitscriteria waar je een bedrijf mee kunt checken. Een voorbeeld hiervan is het keurmerk Erkende Verhuizers.

Verder is er vaak heel veel over de professionaliteit van een verhuizer op te maken uit de kwaliteit van de offerte. Is deze heel gespecificeerd en maakt de verhuizer gebruik van degelijke algemene voorwaarden, dan zit je waarschijnlijk goed. Maar heeft de verhuizer helemaal niet nagedacht over een contract of voorwaarden en gaat bijvoorbeeld alles telefonisch? Denk dan nog even twee keer na voordat je in zee gaat met deze partij.

Veel meer tips en tricks rondom verhuizen vind je op onze kennisbank-pagina over verhuizen.

Verhuizers voor je koelkast

Hieronder staat een aantal verhuisbedrijven die aangesloten is bij Transportscanner. Check altijd goed de vergunningen en papieren van een bedrijf. Zorg er daarnaast voor dat je duidelijke afspraken maakt met een bedrijf over je koelkast. Bij voorkeur zet je deze afspraken ook op papier. Dat kan gewoon digitaal.

Kennisbank