Motor transport en Scooter Transport

Een motor of scooter vervoeren begint hier. Ontvang vrijblijvend offertes van meerdere gespecialiseerde voertuigtransporteurs. Bij ons aangesloten motortransporteurs vervoeren zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten.

Lees hieronder verder over aandachtspunten en de kosten van motortransport.

Motortransport

Motortransport gebeurt vaak geval van aankoop of verkoop van een motor of bij schade of pech. Daarnaast komt het veelvuldig voor bij verhuizingen naar het buitenland, een motorvakantie of voor vervoer naar een motorrace.

Wat kost het vervoer van een motor?

Hieronder een aantal voorbeelden van prijzen voor motoren die eerder vervoerd zijn.

Type motorTransportkosten (€)
Harley-Davidson FLTRU (430 kg) van Nederland naar Zuid-Zweden900
Suzuki V-Strom 650A Touring (220 kg) van Zuid-Spanje naar Nederland950
Yamaha XSR900 (195 kg) motor van Noord-Italië naar Nederland625

De transportprijs hangt vooral af van de grootte van de motor, het totaalgewicht en de totale afstand. Als een motor met een groter transport mee kan is het meestal een stuk goedkoper dan wanneer de transporteur alleen voor uw motor een rit moet rijden. Als u flexibel bent wat betreft de verzenddatum kan dat daarom vaak kosten besparen. De chauffeur kan dan namelijk meerdere motoren tegelijk vervoeren of de rit combineren met een retourtransport terug naar Nederland.

Motorvakantie transport

Veel motorrijders hebben ontdekt hoe mooi bijvoorbeeld een motorvakantie in Spanje kan zijn. Speciaal voor dit soort internationale motorvakanties bestaan er zogenaamde Fly&Bike arrangementen. Voor een vaste prijs wordt je motor naar een hotel in het buitenland gebracht. Meestal zijn de eerste en laatste nacht in het hotel ook inbegrepen bij de prijs.  Gemiddeld kun, afhankelijk van de bestemming en het seizoen, voor een dergelijk arrangement rekenen op 400 tot 800 euro voor een retour.

Motor transport
motor rijden

Scooter transport

Soms moet je je scooter laten vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer de scooter niet meer rijdt maar wel naar de garage moet. Of denk aan de aankoop van een nieuwe scooter die je ver weg hebt gekocht.

De meest gebruikte manieren om een scooter te vervoeren zijn op een aanhanger of in een bestelbus.

Scooter in een bestelbus of op een aanhanger

Scooters zijn meestal niet erg zwaar, dus wat betreft laadvermogen zit je met een kleinere bestelbus al goed. De scooter in de bus krijgen kan best een klus zijn. Zorg voor een stevige en brede (steiger)plank die niet kan verschuiven. Rijd hierover de scooter de bus binnen. Doe dit bij voorkeur met minimaal twee personen. Het is sterk af te raden om hierbij de motor aan te hebben en gas te geven: de scooter gaat dan meestal harder dan jijzelf en dat kan tot ongelukken leiden. Probeer ook zeker niet de bus in te rijden met de scooter.

In bestelbussen zitten vrijwel altijd bevestigingspunten waar je de scooter aan vast kunt maken met spanbanden. Om de scooter te behoeden voor krassen kun je eerst een hoes, deken of iets vergelijkbaars over de scooter trekken voordat je de scooter vastmaakt.

Je kunt zelf een bestelbus huren, vaak al voor onder de 50 euro voor een dagdeel. Overleg wel altijd even met het verhuurbedrijf dat je een scooter gaat vervoeren. Uit veiligheidsoverwegingen raden we je ook aan te zorgen dat de scooter geen volle tank heeft. Veel verhuurbedrijven hanteren wel een minimumleeftijd en/of een minimum aantal jaren rijervaring  voor het huren van een bus.

Alternatief kun je een transportbedrijf benaderen om de scooter voor je te verplaatsen. Je bent dan iets duurder uit, maar er zal je wat moeite bespaard blijven en je weet zeker dat alles volledig intact arriveert. Je kunt ook in 3 minuten een offerte-aanvraag plaatsen en meerdere offertes ontvangen.

 

Wat kost scooter transport?

Scootertransport is goedkoper dan motortransport. Een scooter is een stuk lichter en makkelijker te vervoeren. Bovendien kan een scooter meestal in een normale aanhanger zonder al te veel ingewikkelde bevestiging. Hieronder een aantal voorbeelden.

TransportKosten (€)
Scooter 85kg van Maastricht naar Amsterdam85
Scooter van Den Bosch naar Veenendaal i.v.m. verhuizing100

vespa scooter transport

Een motor of scooter vervoeren - aandachtspunten

Bij het transport van een motorfiets of scooter dient het volgende minimaal op orde te zijn:

  • Vergunningen voor motortransport. Voor het professioneel vervoeren van een voertuig op een aanhanger binnen Europa is een vergunning van het NIWO vereist. Binnen Nederland is een Eurovergunning vereist, maar internationaal zal een aanvulling op de Eurovergunnging nodig zijn. In de meeste gevallen zal een zogenaamde CEMT-vergunning volstaan.
  • Verzekeringen. Controleer dat het transportbedrijf een degelijke transportaansprakelijkheidsverzekering heeft en dat de lading goed verzekerd is.
  • Verpakking en bescherming. Spreek met de transporteur goed af wie er zorg draagt voor laden- en lossen en dat de lading goed beschermd is. Mocht het een heel bijzondere motor zijn dan zijn er ook speciale bedrijven met afgesloten aanhangers voor exclusieve voertuigen.
  • Afspraken op papier. Zorg dat de afspraken met de transporteur goed op papier staan. De autotransporteur zal meestal een contract en voorwaarden hanteren die u dient te ondertekenen. Wij adviseren u in zee te gaan met een autotransporteur die de AVC-voorwaarden hanteert.

Transportbedrijven voor motortransport

Nederland heeft relatief veel motorrijders. Mede hierdoor is er ook een groot aantal transporteurs gespecialiseerd in het vervoer van voertuigen zoals motoren.  Let bij het kiezen op dat het transportbedrijf de vergunningen en verzekeringen goed op orde heeft.

Recente motortransporten

vervoer van een Harley Davidson van perigeum france naar Andrychow Poland

16 april 2021

vervoer Harley Davidson softail hermitage van Fossemagne france naar Andrychow poland

Vervoer BMW R1250GS motorfiets naar Berlijn

12 april 2021

BMW R1250GS motorfiets moet vervoerd worden van Leiden naar Berlijn. Motorfiets bevind zich nabij woonhuis en dient ook bij woonhuis afgezet te worden. Gewicht motorfiets bedraagt 236 kg.

Scooter

2 april 2021

Scooter is 85 kg, we is iemand aanwezig om te helpen laden en lossen.

Scooter van Den Bosch naar Veenendaal

10 maart 2021

Scooter vervoeren ivm verhuizing van den bosch naar Veenendaal.
Alles goed te bereiken ivm tuin, en schuur.

Transport harley davidson van Warschau naar Nederland

22 februari 2021

Hulp bij laden. Motor rijd verder prima. Ik kan de motor zelfophalen in depot in Nederland.

Bekijk alle aanvragen

Offertes voor motortransport of scootertransport?

Bereik met één aanvraag meerdere gespecialiseerde voertuigtransporteurs.