Dieplader transport

Offertes voor het transport met een dieplader?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij aangesloten transporteurs.

Makkelijk en snel uw transportaanvraag met een (semi-)dieplader uitbesteed

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

Dieplader

Dieplader transport

Diepladertransport is een manier om grote en zware voorwerpen te vervoeren met behulp van een dieplader. De oplegger rust op twee of meer assen, die gemonteerd zijn op een chassis dat veel lager bij de grond zit dan een "normale" oplegger. Hierdoor kunnen hogere voorwerpen worden meegenomen. De lading komt als het ware tussen de assen te staan.

Diepladertransport wordt vaak gebruikt voor het vervoer van bouwmateriaal, machines en andere grote en zware voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan graafmachines, hijskranen maar ook grote boten of bijvoorbeeld hele stacaravans.

Wat kost dieplader transport?

Het transport met een dieplader kost meestal tussen de 150 en 200 euro per uur, maar dit hangt van meerdere factoren af. Plaats een aanvraag en ontvang vrijblijvend offertes van aangesloten transporteurs.

Voorbeelden van dieplader transport

 • Verplaatsen chalet/sta-caravan van camping op dieplader
 • Landbouwmachine op dieplader van Nederland naar Duitsland (200km)
 • Vervoer van verreiker op dieplader

VIDEO: Hoe zet je een rupskraan op een dieplader

Voorbeelden van kosten van dieplader transporten

Het is belangrijk om te vermelden dat de prijzen voor diepladertransport variëren op basis van factoren zoals afstand, gewicht en afmetingen van de lading, evenals specifieke vergunningen en begeleiding die nodig kunnen zijn. De onderstaande tabel geeft slechts een indicatie van de kosten en moet niet als een exacte offerte worden beschouwd. Neem contact op met een transportbedrijf voor nauwkeurige prijsinformatie.

Voorbeeld van lading Indicatieve prijs excl. btw
Bouwmachines (graafmachine, bulldozer) €500 - €2.500
Windturbineonderdelen (bladen, torendelen) €2.000 - €10.000
Transformator €1.500 - €8.000
Productiemachines (bijv. CNC-machines) €800 - €4.000
Grote opslagtanks €3.000 - €12.000

Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts indicatief zijn en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie en het transportbedrijf. Het is raadzaam om meerdere offertes van verschillende transportbedrijven op te vragen om een beter inzicht te krijgen in de kosten van het diepladertransport voor uw specifieke behoeften.

Soorten diepladers

Er zijn verschillende soorten diepladers die in Nederland worden gebruikt door transportbedrijven voor het vervoer van zware en omvangrijke ladingen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele veelvoorkomende typen diepladers:

Standaard dieplader

De standaard dieplader heeft een laadvloer tussen de wielen en een lagere laadhoogte in vergelijking met een reguliere oplegger. Hierdoor is hij geschikt voor het vervoeren van hoge en zware ladingen.

Uitschuifbare dieplader

Een uitschuifbare dieplader kan worden verlengd om extra lange ladingen te vervoeren, zoals windturbinebladen of brugdelen. De laadvloer kan naar achteren worden uitgeschoven om de gewenste lengte te bereiken.

Laadvloer met oprijrampen

Dit type dieplader is voorzien van oprijrampen aan de achterzijde, waardoor voertuigen of machines eenvoudig op de laadvloer kunnen worden gereden. Dit is vooral handig bij het vervoeren van zware machines zoals graafmachines en bulldozers.

Semi-dieplader

Een semi-dieplader heeft een laadvloer die hoger ligt dan bij een standaard dieplader, maar nog steeds lager dan bij een normale oplegger. Dit type is geschikt voor het vervoeren van hoge ladingen die niet zo zwaar zijn dat ze een volledige dieplader vereisen.

Dubbel uitschuifbare dieplader

De dubbel uitschuifbare dieplader kan aan zowel de voor- als achterkant worden uitgeschoven, waardoor deze geschikt is voor het vervoeren van zeer lange ladingen, zoals brugsecties of lange constructie-elementen.

Vesselbrug (of moduletrailer)

Een vesselbrug bestaat uit meerdere modulaire aslijnen die aan elkaar gekoppeld kunnen worden om een flexibele transportoplossing te bieden voor zeer zware en omvangrijke ladingen, zoals grote opslagtanks of transformatoren.

Let op: Dit is geen uitputtende lijst van alle soorten diepladers die beschikbaar zijn, maar het geeft wel een overzicht van enkele veelvoorkomende typen die in Nederland worden gebruikt. Afhankelijk van de specifieke eisen van een transportopdracht, kan een transportbedrijf kiezen uit verschillende diepladers of zelfs aangepaste oplossingen om aan de vereisten te voldoen.

dieplader met bouwvoertuig

Veelgestelde vragen

Makkelijk en snel

Transportscanner heeft een groot netwerk van speciaaltransport bedrijven. Plaats uw aanvraag en zij nemen contact met u op. Binnen enkele minuten gedaan.

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Plaats uw Dieplader transport opdracht

 • Vermeld geen persoonlijke- of contactgegevens.
  • In cm
  • In cm
  • In cm
 • Weet u het gewicht niet? Geef dan een schatting en vermeld dit duidelijk hieronder
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Kennisbank transport