Aanhanger, (sta)caravan en chalet transport

Aandachtspunten bij uitbesteden caravantransport

Je caravan of stacaravan vervoeren is vaak een hele operatie. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Zorg verder dat je eventuele risico's goed afdekt. Tenslotte kies bij voorkeur een transportbedrijf met veel ervaring en kunde op het gebied van caravantransport. Prijs is natuurlijk altijd een factor, maar het is bij een kostbaar goed als een caravan belangrijk om je niet puur en alleen door prijs te laten leiden.

caravan transport uitgeklapt

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat de opdracht zo simpel mogelijk is en de caravan helemaal klaar voor vertrek is. Laat dus geen spullen achter in de caravan en zorg dat alles wat los zit vastgemaakt is. Maak een goede checklist om de verhuizing goed te laten verlopen en niks kwijt te raken. Informeer de chauffeur over mogelijke bijzonderheden van de caravan of aanhanger,

Dek eventuele risico's af. Zorg dat de transporteur de AVC-voorwaarden of vergelijkbare voorwaarden hanteert bij uw transport. Dit geeft u in de meeste gevallen recht op een vergoeding van €3,40 per kilo in geval van schade aan de caravan. Bij een waardevolle caravan kan het wijs zijn om u te verzekeren voor eventuele hogere schade.

Kies een specialist in caravantransport. Zeker wanneer het een waardevolle en grote operatie is, raden wij aan om voor een specialistisch transportbedrijf te kiezen. Een bedrijf dat weet waar het om gaat en u de nodige zaken uit handen neemt is het waard. Een goede ervaring met een caravantransportbedrijf is veel waard, aangezien u de caravan misschien wel vaker wilt vervoeren, bijvoorbeeld periodiek naar de stalling of wanneer u regelmatig verhuist. Vraag daarom altijd even door of een bedrijf ervaring heeft met het vervoeren van een caravan of stacaravan.

Let op vergunningen en verzekeringen. Voor het vervoer van een caravan of stacaravan zal in de meeste gevallen een vergunning benodigd zijn. Wanneer de caravan op een aanhanger of oplegger wordt vervoerd en het laadvermogen de 500 kg overschrijdt, zal een zogenaamde Eurovergunning benodigd zijn. Wanneer het transport buiten de EU gaat zullen aanvullende papieren benodigd zijn. Daarnaast is het handig om te checken dat de vervoerder zelf goed verzekerd is met een transportaansprakelijkheidsverzekering. In onze bedrijvengids zie je overzichtelijk per bedrijf welke vergunningen aanwezig zijn en welke opdrachten een bedrijf dus wel en niet mag uitvoeren.

Zet afspraken op papier. U bespreekt met de transporteur algemene wensen over het transport, zoals levertijden en laad- en losplaats en de prijs voor de diensten. In de praktijk zullen meer specifieke wensen ook handig zijn om door te spreken, bijvoorbeeld het wel of niet leveren van aanvullende diensten zoals het waterpas stellen van de caravan. Of misschien moeten er zaken gedemonteerd en weer gemonteerd worden. We raden het van harte aan om dergelijke afspraken goed op papier te zetten. Ga hierbij ook uit van scenario's waarin niet alles volgens plan gaat. Wie draait waarvoor op? Geldt er een hoger tarief wanneer de klus uitloopt of wanneer de chauffeur lang in de file staat?

Meer aandachtspunten en tips lees je hier.

Chalets transport

Kosten vervoer caravan, stacaravan of chalet

Om tot een goede prijsopgave te komen zijn onder andere belangrijk:

  • Het type caravan/chalet: enkel, dubbel, met aanbouw etc.
  • De afmetingen en gewicht
  • Worden er overige goederen vervoerd?
  • De wijze van afhalen? Is er een kraan en/of tractor aanwezig?
  • Moet het gas/water worden afgesloten en/of aangesloten?
  • Moet de stacaravan of chalet waterpas worden gemaakt?
  • Is het geheel al gedemonteerd voor vervoer?
  • Moet de stacaravan of chalet ook in elkaar worden gezet?

De exacte kosten hangen dus af van diverse factoren. Bij Transportscanner brengen we vraag en aanbod in de transportsector samen. Laat ons de juiste bedrijven en beste prijsopgaves voor u vinden door geheel vrijblijvend offertes voor het transport van uw caravan, chalet of aanhanger aan te vragen.

Transportbedrijven gespecialiseerd in caravans en chalets

Chalet stacaravan demonteren en monteren

Het vervoeren van een caravan of chalet is vaak meer dan alleen het laden, rijden en lossen. Regelmatig vragen klanten ook om aanvullende dienstverlening. Een gespecialiseerde transporteur is in staat om het gehele proces te regelen, vaak samen met een of meer technische mensen. Het kan voorkomen dat een transporteur dit niet allemaal zelf regelt maar een deel van de dienstverlening weer uitbesteedt aan een partner. Zorg dat dit vanaf het begin duidelijk is en dat het hoofdtransportbedrijf verantwoordelijk is voor de hele overeengekomen klus.

Tot de meest voorkomende aanvullende klussen behoren in ieder geval het af- en aansluiten van gas en licht. Als de caravan is aangesloten op het leidingnetwerk zal dit ook moeten worden losgehaald en op bestemming weer moeten aangesloten. Als de klant dit niet zelf heeft gedaan kan een transportbedrijf regelen dat de wagen aan de binnenkant wordt leeggehaald. Vaak is een stacaravan of chalet ook aan de binnenkant beschermd tegen regenwater. Dit moet vaak worden losgehaald en op bestemming weer worden bevestigd. Hetzelfde geldt voor het loshalen en weer dichtbranden van het dak. Het hangt af van het type caravan wat er precies moet gebeuren.

Het transport kan ook een goed moment zijn om de caravan weer eens goed onder de loep te nemen en goed te reinigen. Overleg met de transporteur om hier ruimte voor te maken.

kantoor in caravan
stacaravans park

Eerder geplaatst caravan- en aanhangertransport

Vele particulieren en bedrijven weten Transportscanner te vinden om hun caravan, stacaravan of chalet vakkundig te vervoeren. Hieronder staat een aantal voorbeeldaanvragen.

Caravan ophalen Zuid Frankrijk

19 april 2021

588x228x250(hoogte geschat) 770 kg
Ophalen van de stalling en naar Nederland Rotterdam brengen

Caravan ophalen uit Zuid frankrijk; St Julien en borne

19 april 2021

Caravan calista chateau 450 ophalen zuid frankrijk bij stalling; St julien en borne.
Caravan 657 cmx 230x 255 cm

Afleveren ergens in Nederland; liefst noord holland/zuid holland

Caravan transport van Spanje naar Nederland

18 april 2021

Vervoer van een caravan vanuit Spanje (Riudoms, Tarragonna) naar Nederland.
Het betreft een Hobby excellent easy 450 SF.

Caravan verhuizen van Sprundel (NL) naar Mechelen (BE)

17 april 2021

Ik ben op zoek naar een caravan en heb er mogelijks een gevonden in Sprundel. Zelf ben ik van Belgie en de caravanheeft geen trekhaak meer, dus zou via takelwagen of een andere manier inn België moeten raken. Ik wil eerst eens zien hoeveel deze verhuis zou kosten, voor ik hem effectief aankoop, om te zien of het dit wel waard is. Daarom zou ik graag een offerte willen voor de verplaatsing van Sprundel naar Sint-Katelijne-Waver 2860 (gemeente naast Mechelen).
Laat maar weten wat de opties zijn!
Bedankt

Caravan transport

16 april 2021

Er moet een Kip compact 37 worden vervoerd van Vijfhuizen naar Aalsmeer.
Er moet een caravan vervoerd worden van Vijfhuizen naar Aalsmeer. Een kip compact 37.
Wat kost het en op welk termijn kan dit gebeuren?

Wat kost caravantransport?

Bekijk hieronder een aantal eerdere prijsopgaven voor transport van caravans.

TransportKosten
Toercaravan transport Fiqures (Spanje) naar Duiven (NL)1270
Caravan ophalen in Alicante (Spanje)1650
TEC 450 caravan van Spanje naar Venlo950
Transport Caravan van Nederland naar Albir (Spanje)1755
Transport caravan van Nimes (Frankrijk) naar Warmond800
Caravan van Rouzede (Frankrijk) naar Groessen lengte 586 cm1150
Caravan van Spanje naar Nederland1250

Offertes voor caravan transport?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij geverifieerde en gekwalificeerde transportbedrijven.