Tinyhouse transport

Makkelijk en snel uw Tinyhouse transport uitbesteed

Plaats nu een aanvraag in slechts 3 minuten. Gespecialiseerde bedrijven nemen contact met u op voor het transport van uw tinyhouse.

Tinyhouse-1

Wat kost om een Tiny house te laten vervoeren?

Als u een Tiny House wilt laten vervoeren met een dieplader kost dat meestal tussen de 150-200 euro per uur. Als u een Tiny house op wielen heeft dan kunt u die natuurlijk veel goedkoper zelf vervoeren.

Hieronder ziet u een aantal eerder uitgebrachte offertes voor het vervoer van een tinyhouse.

Tinyhouse transportPrijs inclusief btw
Transport Tiny house /stacaravan van Ekeren (Be.) naar Zuid-Nederland€1250
Tinyhouse vervoeren vanuit Bulgarije naar Nederland€6250
Tiny house van Dordrecht naar Noord-West Spanje€4950

Voorbeelden van Tinyhouse transport

 • Verplaatsing Tinyhouse Groningen naar Giessenburg
 • Tiny House on Wheels van Swifterbant (NL) naar Schoten (BE)
 • Tiny House op landbouwtrailer 7.20 m x 2.55 m van Brunssum naar Schinveld

Voorbeeld van een offerte-aanvraag

Kunt u een offerte verstrekken voor het transport van een tiny house van Zuid-Nederland naar Noord-West Spanje?

Antwoord:

Om u een nauwkeurige schatting van de kosten te kunnen geven, hebben we de volgende informatie uit uw aanvraag begrepen:

 1. Beschrijving van de aanvraag: U wilt een tiny house transporteren.
 2. De prognose voor het transport is mei/juni.
 3. De bestemming van het transport is 20 km van Santiago de Compostella.
 4. Bij het laden en lossen is de eigenaar aanwezig. De locatie ligt aan de openbare weg.

Op basis van deze informatie hebben wij een prijsindicatie voor u berekend. Deze prijs is inclusief alles, behalve de BTW (21%):

 • 3 uur laden, 3 uur lossen
 • Vervoer met een dieplader van 30 cm hoog, voorzien van de nodige vergunningen voor uitzonderlijk vervoer voor de breedte in elk land dat we passeren
 • Nederlandse vrachtwagen, Nederlandse chauffeur
 • Onder dekking van een CMR Goederenaansprakelijkheidsverzekering (let op, dit is geen allrisk voor het tiny house)

Prijsindicatie: €4.950 exclusief BTW

VIDEO: zelf je tinyhouse verhuizen

Soorten tinyhouses

Tiny houses zijn klein maar hebben alle benodigdheden voor een comfortabel leven. Het voordeel van een Tiny house is dat ze te verplaatsen zijn. Vooral i.v.m. dat laatste moet een tinyhouse niet verward worden met een chalet of stacaravan.

Er bestaan 3 soorten Tiny Houses. Er zijn twee soorten Tiny Houses op wielen, namelijk op een trailer en op een onderstel van een landbouwvoertuig, en er bestaan Tiny Houses die niet op wielen staan. Een Tiny House op een trailer kan vrij makkelijk vervoerd worden achter een auto met trekhaak. Een Tiny House op een onderstel van een landbouwvoertuig kan vervoerd worden met een Tractor. Een Tiny House dat niet op wielen staat, dient vervoerd te worden op een dieplader. Hieronder geven we meer uitleg hoe je beide soorten Tiny houses kunt vervoeren.

Transport van een Tiny House op een trailer

Een Tiny House op wielen kan met een auto met trailer vervoerd worden. Om met een Tiny House te mogen rijden heeft u vrijwel altijd een rijbewijs BE nodig, aangezien een Tiny House eigenlijk altijd meer weegt dan 750kg. Zie hiervoor ook het schema. Een Tiny House op wielen moet daarom ook aan de volgende eisen voldoen, anders mag het niet achter een auto op de weg vervoerd worden:

 • Max 3.500 kg;
 • Max 255cm breed, tenzij het Tiny House los kan van de trailer dan mag hij 300 cm breed zijn;
 • Max 400cm hoog;
 • Max 12m lang

Daarnaast raden wij altijd aan even de RDW-check te doen, om te kijken wat het maximale gewicht is dat je auto mag trekken.

Welk rijgbewijs waarvoor

 

Het groter voordeel van een Tiny House op een trailer is dat je hem met een auto overal naartoe kan rijden. Een Tiny House op een trailer is over het algemeen wel ietsje duurder dan een Tiny House dat niet op wielen staat.

Zoals gezegd is een Tiny House vrijwel altijd zwaarder dan 750kg. Om die reden zal de trailer een eigen kenteken moeten hebben om de openbare weg op te mogen.

Bereid je goed voor als je van plan bent om je Tiny house over de weg te verplaatsen. Hier onder enkele tips:

 1.  Tiny Houses zijn, zwaar. Zorg dat je een auto hebt die het gewicht kan en mag trekken.
 2. Rij zeer rustig! Tiny Houses zijn minder aerodynamisch gebouwd dan bijvoorbeeld een caravan maar vaak wel een stuk zwaarder. Hierdoor is de wegligging echt veel minder goed. Pas hier dus heel erg goed op.
 3. Controleer de verlichting van de trailer van tevoren.
 4. Haal zo veel mogelijk uit het Tiny House. Dit om te zorgen dat hij extra licht is en om schade te voorkomen doordat dingen in het Tiny House tijdens de rit niet gaan schuiven.

Twijfelt u eraan of het veilig is om zelf het transport uit te voeren? Neem geen risico's en laat het doen door een professional.

Transport van een Tiny House op het onderstel van een landbouwvoertuig.

Het onderstel van een landbouwvoertuig kan veel meer gewicht aan dan een trailer. Dit biedt dus uitkomst als je een wat groter en zwaarder Tiny House wilt bouwen. 3500 kg, het maximum voor achter een trailer, lijkt misschien veel maar in de praktijk zie je dat een Tiny house snel al een stuk zwaarder is. Het nadeel hiervan is echter weer dat je Tiny house niet met een auto getrokken kan worden, maar dat hij verplaats moet worden per tractor. Een Tiny house op het onderstel van een landbouwvoertuig moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Max 10.000 kg.
 • Max 300 cm breed
 • Max 400 cm hoog
 • Max 12m lang

Hiermee mag maximaal 25 km/h gereden worden. Een ander nadeel ten opzichte van een tiny house op een reguliere trailer, is de hoogte van het onderstel. Dit loopt op tot 115cm. Hierdoor moet het werkelijk huis lager zijn, aangezien je in totaal niet boven de 400cm uit kan komen. Er bestaan ook trailers die een stuk lager zijn of werken met een hydraulisch liftsysteem die hiervoor een oplossing kunnen bieden.

tinyhouse hout

Transport van en Tiny House zonder wielen

Het transport van een Tiny House zonder wielen gaat natuurlijk niet zo makkelijk als eentje mét wielen, maar het is wel zeker goed te doen met een (semi-)dieplader. Een Tiny House zonder wielen is de beste optie voor een eigenaar die van plan is om zelden zijn Tiny House van plek te veranderen. Bij het maken van een Tiny House met wielen gaat veel geld zitten in de trailer of het onderstel van een landbouwvoertuig, wat je bespaart bij een "vast" Tiny House.

De schroeffundering

Als fundering voor een Tiny House kan gekozen worden voor een zogenaamde schroeffundering. Dit houdt in dat je met RVS schroefpalen tussen de 80 en 200cm het huisje vastschroef in de grond. Het voordeel is dat dit licht is en makkelijk weer te verplaatsen. Daarnaast is het een goedkope optie.

Fundering middels stelconplaten

Een andere optie om een Tiny House te funderen is met dikke betonnen tegels, zogenaamde stelconplaten. Dit is echter erg zwaar: een stelconplaat van 200 x 200 cm weegt 1.000kg. Er wordt in dit geval dus geen fundering in de grond geslagen, maar het huisje staat gewoon op de betonnen tegels die ergens worden neergelegd.

Het transport met een (semi-)dieplader

De maximale afmetingen die met een dieplader vervoerd kunnen worden zijn:

 • Max 27.000 kg
 • Max 350 cm breed
 • Max 400 cm hoog
 • Max 15 meter lang.

Een dieplader gaat vlak over de grond, soms zelf minder dan 40cm. Hierdoor kan het Tiny House zelf een stuk hoger zijn dan een Tiny house op wielen, aangezien de trailer al een stuk hoger is. Er zitten dus twee grote voordelen aan een "vast" Tiny House:

 1. Het is een stuk kostenefficiënter, omdat je geen dure trailer hoeft aan te schaffen
 2. Er zijn veel minder beperkingen qua gewicht en afmetingen.

Er zit echter ook één nadeel aan een vast Tiny house dat niet op wielen staat:

 1. Het is een stuk duurder en moeilijker om het Tiny house te verplaatsen.

Het transport van een Tiny House zonder wielen kost met een dieplader ongeveer tussen de €150,- en €200,- per uur. Daarnaast vergt en een stuk meer voorbereiding en planning dan wanneer een Tiny House mét wielen verplaatst moet worden. Als je dus van plan bent een Tiny House aan te schaffen, stel jezelf dan goed de vraag: hoe vaak wil in mijn Tiny House verplaatsen.

Een Tiny House laten transporteren

Als je een Tiny House op wielen hebt, dan kan je meestal het transport zelf uitvoeren, maar misschien wil je het toch liever door een professional laten doen. Door de vaak grote afmetingen en hoog gewicht zal dit een speciaaltransport-bedrijf moeten zijn.

Als je Tiny House niet op wielen staat dan moet je het wel laten doen door een transportbedrijf. In beide gevallen kunt u het onderstaande formulier invullen en dan nemen de aangesloten professionals contact met u op. Als u een aanvraag plaatst houdt dan rekening met de volgende punten:

 • Is het een bedrijf dat de opdracht uitvoert professioneel  en heeft het ervaring? Zoek het bedrijf altijd op in onze bedrijvengids om de vergunningen te controleren;
 • Maak goede afspraken vooraf over de prijs. Voor dergelijke transporten is een uurtarief gebruikelijk;
 • Maak afspraken over de oplevering en aflevering: wie is er verantwoordelijk voor het loskoppelen en aansluiten van het huisje?
 • Geef duidelijk aan in de omschrijving waar het huisje opgehaald moet worden en afgeleverd. Is de laad of loslocatie goed te bereiken voor een dieplader?

Plaats een aanvraag voor het transport van een Tiny House

 • Vermeld geen persoonlijke- of contactgegevens.
  • In cm
  • In cm
  • In cm
 • Weet u het gewicht niet? Geef dan een schatting en vermeld dit duidelijk hieronder
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Veelgestelde vragen

Kennisbank transport

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend