Kattentransport

Offertes voor het transport van uw kat?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij aangesloten transporteurs.

Makkelijk en snel uw kattentransport uitbesteed

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

katje

Wat kost het om uw kat te laten vervoeren?

De kosten van kattentransport zijn afhankelijk van de laad- en loslocatie. Plaats een aanvraag en ontvang offertes om de kosten te berekenen.

Voorbeelden van kattentransport

 • Kat vervoeren naar België Antwerpen
 • Kat gaat van Marokko (Tanger) naar Nederland (Amsterdam)
 • Kitten van munchen naar elshout

Katten houden er niet van om vervoerd te worden. Toch is het zeer goed mogelijk als u de tips in dit artikel volgt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw kat te laten vervoeren; u kunt het zelf doen met de auto of u kunt hem meenemen met het vliegtuig. In dit artikel richten we ons op het vervoer over de weg en per vliegtuig.

Een goede kattenreismand is essentieel

Het eerste wat nodig heeft is een goede kattenreismand. Een goede kattenreismand zorgt ervoor dat uw kat minder angstig zal zijn om te reizen. Als u een kattenreismand uitkiest let dan op de volgende punten. Ten eerste moet hij gemaakt zijn van licht, maar stevig materiaal dat gedurende langere tijd bestand is tegen het gewicht en de klauwen van uw kat. Ten tweede moet u het zonder al te veel moeite kunnen openen. De reden hiervoor is heel eenvoudig; in geval van een ongelukje of iets dergelijks, wilt u uw kat eruit krijgen. Ten derde moet de reismand ruim voldoende verntilatiegaten hebben. Een groot voordeel is tevens als de kat makkelijk uit de mand kan kijken. Dit maakt het aangenamer voor de kat om in de reismand te zitten. Het liefst kies je een reismand met tralies aan de voorkant en aan de bovenkant.

U kunt een groot assortiment aan reismandjes vinden tegen een betaalbare prijs. In dit artikel worden 10 goede kattenreismanden aangeraden voor ieder budget.

Een kat meenemen in het vliegtuig.

De meeste luchtvaartmaatschappijen eisen dat u een stevige reismand hebt als u uw kat per vliegtuig vervoert. U kunt bijvoorbeeld bij de KLM een kat meenemen in de cabine als de reismand maximaal 46 x 28 x 24 cm is. Als dat te klein is voor uw kat dan kunt u een kat meenemen in het ruim. Lees op de site van de KLM wat daar de eisen voor zijn.

Als u uw kat met het vliegtuig vervoert, zijn hier enkele dingen om in gedachten te houden:

Als u met uw huisdier op een internationale vlucht wilt vliegen, controleer dan eerst of de luchtvaartmaatschappij dit toestaat. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan huisdieren in hun vliegtuigen gewoon niet toe. Het is belangrijk dat u dit controleert voordat u tickets koopt en afspraken maakt om uw kat te vervoeren.

Sommige luchtvaartmaatschappijen staan toe dat u een reismandje als handbagage meeneemt en het tijdens het opstijgen en landen onder de stoel voor u zet. In dit geval is het belangrijk dat u een lichtgewicht reismandje hebt of een met wieltjes, zodat u het gemakkelijk van en naar het vliegtuig kunt verplaatsen wanneer dat nodig is.

Het is ook heel belangrijk om het vervoer op tijd te regelen, meestal moet het minstens 48 uur van tevoren worden aangemeld maar wij raden aan dit eerder te doen.

Een kat met de auto vervoeren

Als u uw kat met de auto vervoert, zijn er een paar dingen die u moet weten. Ten eerste, laat een kat nooit alleen in de auto. Al is het maar voor een paar minuten met de ramen open en u in de schaduw geparkeerd staat. Een kat kan gemakkelijk oververhit raken en sterven door oververhitting.

Wanneer u stopt bij een benzinestation of tijdens een andere stop, zorg er dan voor dat er iemand bij uw kat blijft of neem de kat mee.

Zorg ervoor dat het reismandje op een veilige plaats in de auto staat. Zet bij voorkeur de kattenreismand op de achterbank vast met een gordel. Sommige reismanden hebben hier speciale bevestiging. voor.

Wees voorzichtig bij het openen van het reismandje. Gooi hem niet zomaar open en denk niet dat uw kat er vanzelf wel uitkomt. Hij kan zich verwonden als hij probeert te ontsnappen terwijl u de mand opent.

Het kan een stressvolle ervaring zijn voor de kat. Doe er alles aan om dit zo min mogelijk te maken. Draai geen harde muziek, neem kattenbrokjes mee en wees extra lief tegen de kat.

Veelgestelde vragen

Makkelijk en snel

Poesje mauw, kom eens gauw. Uw kat is in veilige handen bij de proffesionele transportscanner bedrijven. U plaatst alleen een aanvraag de de bedrijven nemen contact met u op.

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Plaats uw Kattentransport opdracht

 • Om hoeveel dieren het gaat
 • Het gewicht van alle dieren bij elkaar. Indien u dit niet weet geeft u hier een schatting en vermeldt u dat in de algemene omschrijving
 • Dit is verplicht om getransporteerd te worden
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Kennisbank transport