Fiets vervoeren

Offertes voor het transport van je fiets?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij aangesloten transporteurs.

Makkelijk en snel het transport van uw fiets uitbesteed

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

fiets-achter-auto

Een fiets vervoeren in de kofferbak

Als je een ruime auto hebt dan past er vaak een fiets in de kofferbak. Dit is gewoon legaal, maar het kan vaak een hoop gedoe zijn. De banken moeten hiervoor altijd plat en zelf met een redelijk grote kofferbak past de fiets er meestal maar net in. Daarnaast is de kans op schade aan de fiets of de auto redelijk groot. Bij racefietsen kan er vaak gemakkelijk een wiel worden losgehaald van de fiets. Dit maakt het transport van de fiets in de kofferbak een stuk makkelijker. Als je toch een fiets in de kofferbak wil vervoeren hebben we de volgende tips:

1. Doe de banken plat maar haal ook de hoofdsteunen van de achterbank. Hierdoor kunnen de banken vaak net iets platter waardoor er meer ruimte is.

2. Haal, indien mogelijk, het voorwiel los van de fiets.

3. Zet het zadel op zijn laagste stand of haal het er in het geheel af.

4. Als de fiets erin zit, zet hem dan vast met banden of touwen.

Een fiets op of achter de auto vervoeren

Makkelijker en veiliger dan de fiets in de kofferbak proppen, is om de fiets buiten de auto te vervoeren. Dit kan bijvoorbeeld achter de auto op de achterklep of trekhaak, maar dit kan ook op het dak met een dakdrager.

Achter de auto met een fietsenhouder op de trekhaak

Er bestaan fietsenhouders die op de trekhaak kunnen worden geplaatst. Hiervoor heeft de auto natuurlijk wel een trekhaak nodig. Groot voordeel hierbij is dat de achterklep vaak nog open kan zonder dat de fietsen eraf moeten worden genomen. Er bestaat een onderscheid tussen platform fietsenhouders en hangende fietsenhouders. Bij platform fietsenhouders staan de fietsen met hun wielen op een platform op de trekhaak. Bij hangende fietsenhouders wordt er een frame op de trekhaak bevestigt waar de fietsen aan hangen. Platform fietsenhouders zijn meestal iets prijziger maar geschikt voor meer soorten fietsen. Met fietsenhouders op de trekhaak kunnen meestel 2-4 fietsen vervoerd worden.

Achter de auto met een fietsenhouder op de achterklep

Als je bijvoorbeeld geen trekhaak hebt is toch mogelijk om een fiets achterop de auto te vervoeren door gebruik te maken van een fietsenhouder die je monteer op de achterklep.

Dit is iets minder steviger dan op de trekhaak. Daarom dien je dit altijd met zeer veel zorg te monteren en om iedere 75km te stoppen om te controleren of de lading nog goed bevestigt zit. Daarnaast heeft dit het nadeel dat je de kofferbak niet meer kan openen zonder eerst de fietsen eraf te halen.

Een fiets op de dak van de auto vervoeren

Er bestaan ook fietsendragers voor op het dak. Deze fietsendragers worden gemonteerd op de dakdragers van een auto. Dit is meestal een goedkope en veilige optie. Bijkomend voordeel is dat de fietsen niet het zicht achter de auto belemmeren.

Nadeel is dat de auto een stuk hoger wordt waardoor je op moet passen met bruggen. Ook is het vaak een behoorlijk werk om de fietsen goed op de auto te krijgen. Ze moeten immers behoorlijk hoog boven het hoofd getild worden.

Wat kost Fiets vervoeren?

Een fiets laten vervoeren kost in Nederland meestal tussen €0,50 en €0,60 per kilometer.

Voorbeelden van Fiets vervoeren

 • Electrische fiets met reserve ion batterij van Portugal naar Nederland
 • Fulfilment oplossing voor verzending en opslag van vouwfietsen (in doos)
 • Fiets van olst naar bergeijk

Veelgestelde vragen

Makkelijk en snel

Laat uw fiets vervoeren door een goede transporteur. U plaats een aanvraag en de transportbedrijven sturen u een offerte. U zit nergens aan vast en bepaalt zelf met wie u in zee gaat.

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Plaats een aavraag voor het transport van uw fiets

  Meerdere keuzes mogelijk
 • Omschrijf uitgebreid en puntsgewijs wat er verhuisd moet worden. Vermeld voor ieder object de afmetingen en het gewicht.
 • 1 meter = 100cm
 • 1 meter = 100cm
 • 1 meter = 100cm
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Kennisbank transport