Luchttransport / luchtvracht?

Plaats vrijblijvend een aanvraag en ontvang offertes

Makkelijk en snel

Uw luchttransport is snel geregeld via transportscanner. U plaatst een aanvraag in enkele minuten en de bedrijven sturen u een offerte.

Wat is luchtvracht?

Luchtvracht is een term die wordt gebruikt voor het vervoer van goederen per vliegtuig. Luchtvracht vereist speciale verpakking en behandeling. Het is doorgaans een stuk duurder dan vervoer of zee.  Maar het is de snelste methode om producten te vervoeren.

Hoe luchtvracht te regelen?

Een expediteur kan het hele proces voor u verzorgen, van het opstellen van de documentatie tot de aflevering. Samen met de expediteur en de leverancier maakt u afspreken wie er verantwoordelijk is voor welk deel van het transport.

Voor- en nadelen van luchtvracht versus zeevracht

De voordelen van luchttransport:
Snelheid: Het belangrijkste voordeel ten opzichte van andere transportmethoden is snelheid. Een containerschip van bijvoorbeeld China naar Nederland doet er al snel 5 of 6 weken over, terwijl een vliegtuig dit doet in enkele uren.

De nadelen van luchtvervoer
Kosten: Luchtvervoer is duurder dan andere manieren van transport. Een expediteur geeft u voorafgaand aan de zending een raming van kosten.

Luchtvracht is uitermate ongeschikt voor grote, relatief goedkope objecten zoals bijvoorbeeld meubels. Het is wel geschikt voor kleine dure objecten zoals bijvoorbeeld sieraden. Dit omdat de kosten voornamelijk worden bepaalde door het totale volume (de grootte van de vracht). Een vliegtuig kan voor veel meer waarde gevuld worden met sieraden dan met meubels. Hierdoor zijn de vervoerskosten voor de sieraden relatief lager.

Wetgeving betreffende luchtvracht
Luchtvracht is onderworpen aan complexe wettelijke voorschriften en beperkingen. De aflevering van de meeste vracht moet vergezeld gaan van een papieren luchtvrachtbrief oftewel Air Waybill (AWB): een document waarin enkele kernzaken over de vracht staan zoals wat het is, het gewicht en de aantallen. Het moet voldoen aan de de vereisten die zijn opgesteld volgens de IATA. Op de site van de kvk is meer goede informatie over dit onderwerp te vinden.

Mogelijke vereiste documenten voor luchttransport

- Luchtvrachtbrief (AWB)

-Commerciële facturen

- Certificaten van oorsprong

- Verpakkingslijsten

- Gezondheidscertificaten voor levende dieren en planten

- Fytosanitaire certificaten voor planten en plantaardige producten

- Analysecertificaten (CoA) voor chemicaliën, enz.

De juiste luchtvrachtexpediteur is een expediteur die u goede informatie en de beste service kan bieden. De beste manier om een goede luchtvrachtexpediteur te kiezen is door naar de referenties van hun vorige klanten te vragen en bij hen na te gaan wat hun ervaringen met dat bedrijf zijn.

Feiten en cijfers

In 2012 had American Airlines een omzet van $ 30 miljard - een stijging van 10% ten opzichte van 2011. Luchtvracht was goed voor $3 miljard van die inkomsten.

De grootste luchtvrachtvervoerder ter wereld is UPS (United Parcel Service). Zij hadden in 2012 meer dan 100 miljoen zendingen, goed voor 58 miljard dollar .

In 2013 was het volume van goederen dat door de lucht werd vervoerd meer dan 200 miljard dollar waard en bedroeg in totaal bijna 148 miljoen ton vracht. Van dit totaal de internationale markten waren goed voor $157 miljard en 148 miljoen ton.

Vracht vliegtuig

In 3 stappen uw Luchttransport / luchtvracht uitbesteed

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

Voorbeelden van Luchttransport / luchtvracht

 • Lading handschoenen van China naar Schiphol
 • 6 dozen sierraden van India naar Bloemendaal
 • Lading wijn van Zuid Afrika naar Gent (BE)

Veelgestelde vragen

Plaats uw Luchttransport / luchtvracht opdracht

 • Onderaan dit formulier kunt u de exacte los- en laadlocatie doorgeven.
 • Wilt u zelf de goederen inklaren?
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Kennisbank transport