Heftruck transport

Offertes voor Heftruck transport?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij aangesloten transporteurs.

Makkelijk en snel uw Heftruck transport uitbesteed

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

Vorkheftruck

Het transporteren van heftrucks kan een uitdaging zijn, vooral als u niet over het juiste transportmateriaal en de expertise beschikt. In dit artikel bespreken we het belang van het inschakelen van professionele heftrucktransportdiensten en geven we u een overzicht van de kosten die u kunt verwachten bij het aanvragen van een offerte.

Heftruck transport

Een heftruck kan natuurlijk zelf rijden, maar vaak mag je maar beperkt met een heftruck op de open weg rijden. Heftruck worden ook altijd gebruikt voor intern transport. Als een Heftruck dan toch naar een andere locatie moet kan een gespecialiseerd transportbedrijf dit uitvoeren.

Heftrucks (of vorkheftrucks) zijn altijd erg zwaar, maar met de juiste oplegger prima te vervoeren. Meestal kunnen ze met een daarvoor bestemde oprij-klep achterop de oplegger gereden worden. Meestal is dit een Semi-dieplader of soms zelfs een dieplader. Op oplegger kan zowel open als gesloten zijn.

Wat kost Heftruck transport?

De kosten van het transport van een heftruck kan variëren en is afhankelijk van de afstand, het gewicht en het type oplegger (open of gesloten).

Lees hieronder meer over de kosten van heftruckvervoer.

Voorbeelden van Heftruck transport

 • Vorkheftruck aangeschaft via marktplaats. Deze moet naar ons magazijn in Ridderkerk
 • Twee stapelaars van Polen naar Nederland
 • Heftruck naar Spijkenisse

Prijsvoorbeelden voor heftrucktransport

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van prijzen voor heftrucktransport. Houd er rekening mee dat deze prijzen kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de afstand, laad- en loslocaties en de afmetingen en het gewicht van de heftruck. Prijzen zijn exclusief btw.

LaadlocatieLoslocatieAfstandHeftruckgewichtPrijs excl. btw
AmsterdamRotterdam80 km2,5 ton€ 450,-
UtrechtEindhoven100 km1,5 ton€ 375,-
GroningenZwolle130 km3 ton€ 700,-
MaastrichtDen Haag220 km2 ton€ 950,-
AmsterdamAntwerpen160 km3,5 ton€ 750,-
RotterdamBrussel 200 km2,5 ton€ 850,-
EindhovenDüsseldorf 95 km4 ton€ 600,-
UtrechtParijs470 km2 ton€ 1.400,-

Recente heftruck en ander zwaar transport

Voordelen van professioneel heftruck transport

 1. Veiligheid: Professionele transportbedrijven beschikken over de juiste apparatuur en ervaring om heftrucks veilig te vervoeren, waardoor het risico op ongelukken en schade aan de heftruck wordt verminderd.
 2. Efficiëntie: Het inschakelen van een gespecialiseerd transportbedrijf kan tijd en moeite besparen, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.
 3. Flexibiliteit: Transportbedrijven kunnen heftrucks van verschillende afmetingen en gewichten vervoeren en zijn vaak in staat om op korte termijn transport te regelen.
 4. Kostenbesparing: Door een professioneel transportbedrijf in te schakelen, kunt u besparen op de kosten van het aanschaffen en onderhouden van uw eigen transportmiddelen.
heftruck

Offerte-aanvraag voor heftrucktransport

Om een offerte aan te vragen voor heftrucktransport, raden wij u aan om de volgende informatie te verstrekken:

 1. Laad- en loslocaties: Geef de adressen en eventuele speciale toegangsvereisten op.
 2. Gewicht en afmetingen van de heftruck: Dit helpt het transportbedrijf om de juiste transportmiddelen en apparatuur te selecteren.
 3. Datum en tijd: Vermeld de gewenste datum en tijd voor het ophalen en afleveren van de heftruck.
 4. Eventuele speciale vereisten: Geef aan of er speciale vergunningen, verpakkingen of extra diensten nodig zijn.

Plaats direct een offerte-aanvraag en ontvang meerdere offertes.

Het is belangrijk om gedetailleerde informatie te verstrekken bij het aanvragen van een offerte om ervoor te zorgen dat u een nauwkeurige prijsopgave ontvangt.

Om een offerte aan te vragen voor heftrucktransport, volg de onderstaande stappen:

 1. Ga naar ons offerte-formulier en vul het aanvraagformulier in met alle benodigde informatie.
 2. Wacht op de reacties en offertes. Dit kan enkele uren tot een werkdag duren, afhankelijk van de complexiteit van uw aanvraag. In sommige gevallen zal een vervoerder aanvullende informatie opvragen.
 3. Vergelijk de offertes met die van andere aanbieders. Natuurlijk op prijs, maar kijk ook goed naar andere aspecten zoals de ervaring, vergunningen, verzekeringen, reviews etc.
 4. Bevestig uw boeking door contact op te nemen met het gekozen transportbedrijf en een afspraak te maken (datum bespreken, voorwaarden, betaling regelen etc.).

Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt over heftrucktransport, neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor uw transportbehoeften. Het vervoeren van heftrucks hoeft geen lastige taak te zijn. Met de juiste transportdienst kunt u erop vertrouwen dat uw heftrucks veilig en op tijd op hun bestemming aankomen, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

Aandachtspunten voor internationaal heftrucktransport

Regelgeving en vergunningen

Internationaal transport van zware heftrucks kan onderhevig zijn aan specifieke regelgeving en vergunningen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de vereisten in de landen van vertrek en bestemming. Het transportbedrijf moet hier meestal bij kunnen helpen.

Douaneformaliteiten

Bij het vervoeren van heftrucks over de grens moeten douaneformaliteiten worden afgehandeld. Dit kan de verantwoordelijkheid zijn van de verzender, ontvanger of het transportbedrijf. Zorg ervoor dat u weet wie deze formaliteiten zal afhandelen en dat alle benodigde documenten op orde zijn. Dit is met name van belang bij verscheping naar landen buiten de EU.

Transportverzekering

Bij internationaal transport is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw heftruck voldoende is verzekerd. Denk daarbij aan een goederentransportverzekering voor de heftruck zelf. De vervoerder heeft zelf ook de benodigde transportverzekeringen nodig. Controleer de dekking van de transportverzekering en overweeg een aanvullende verzekering af te sluiten indien nodig.

Verpakkings- en bevestigingsvereisten

Zorg ervoor dat de heftruck op de juiste manier is verpakt en bevestigd voor transport om schade tijdens het vervoer te voorkomen. Dit kan het gebruik van speciale bevestigingsmaterialen of beschermende verpakkingen omvatten.

Kosten en betaling

Internationaal transport kan extra kosten met zich meebrengen, zoals tol- en douanekosten. Zorg ervoor dat u een duidelijk beeld hebt van alle kosten die bij het transport komen kijken en maak afspraken over de betaling met het transportbedrijf.

Veelgestelde vragen

Makkelijk en snel

Uw heftruck is zo van A naar B vervoerd via Transportscanner. Plaats een aanvraag en transportbedrijven sturen u een reactie.

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Plaats uw Heftruck transport opdracht

 • Vermeld geen persoonlijke- of contactgegevens.
  • In cm
  • In cm
  • In cm
 • Weet u het gewicht niet? Geef dan een schatting en vermeld dit duidelijk hieronder
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Kennisbank transport