Wijn transport?

Plaats vrijblijvend een aanvraag en ontvang offertes

Wijn van A naar B - gemakkelijk en snel

Een flesje wijn, een aantal dozen of een complete wijncollectie importeren, exporteren of vervoeren? In deze gids lees je waar je op moet letten, hoe je veilig je wijn van A naar B vervoert en hoeveel het kost om wijn te transporteren!

Import en export - Wijntransport uitbesteden

Bij het vervoer van wijn is logistiek van het grootste belang. Wijn is een delicate drank die met zorg moet worden behandeld om zijn kwaliteit te behouden. In deze gids bespreken we hoe wijntransport werkt en waar u op moet letten bij het importeren, exporteren of vervoeren van wijn. We zullen ook een aantal van de beste wijnverhuisbedrijven in de sector aanbevelen!

Wijn transport en logistiek kan een ontmoedigende taak lijken, maar het is eigenlijk heel eenvoudig als je eenmaal de basis kent. Het belangrijkste om te onthouden is dat wijn een bederfelijk product is, dus het moet op een constante temperatuur en vochtigheid worden gehouden om zijn kwaliteit te behouden. Dit betekent dat wijntransport moet gebeuren in gekoelde vrachtwagens of containers.

De beste wijnverhuisbedrijven beschikken over een vloot geaclimatiseerde vrachtwagens en containers die speciaal zijn ontworpen voor wijntransport. Ze hebben ook een team van ervaren chauffeurs die bekend zijn met het wijntransport proces. Bij het kiezen van een wijn transport bedrijf, zorg ervoor om te vragen over hun ervaring en kwalificaties.

Aandachtspunten

Bij het importeren of exporteren van wijn, zijn er een paar dingen waar u zich bewust van moet zijn. Ten eerste moet u de juiste vergunningen en licenties verkrijgen van het land van herkomst. Ten tweede moet u ervoor zorgen dat de wijn goed geëtiketteerd is. Ten slotte moet u aandacht besteden aan de regelgeving voor het vervoer van wijn om eventuele vertragingen of problemen te voorkomen.

Wanneer het tijd is voor wijntransport, is logistiek van groot belang om uw wijn veilig op de plaats van bestemming te krijgen. Zorg ervoor dat u een ervaren bedrijf inhuurt met gekwalificeerde chauffeurs die uw wijn met zorg zullen behandelen. Houd ook rekening met de regelgeving voor wijntransport om eventuele vertragingen of problemen te voorkomen. Door deze tips op te volgen, kunt u er zeker van zijn dat uw wijn in perfecte staat op de plaats van bestemming aankomt!

Volg deze tips op en u zult zonder problemen wijn kunnen vervoeren! Als u vragen heeft over wijntransport of logistiek, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder. Proost!

wijn transport

Actieve wijntransport aanvragen

Hieronder een overzicht van openstaande transportaanvragen in het vervoer van wijn (en andere dranken). De aanvragen staan meestal slechts enkele dagen open, dus het kan zo zijn dat hieronder tijdelijk geen aanvragen staan. Voor een overzicht van alle actieve aanvragen klikt u hier.

Pallet wijn van Portugal naar Nederland

02/05/2024

Pallet wijn vanuit Wijnhuis Diva in Portugal naar Nederland in Etten-Leur. Gewicht pallet is 700 kg, wat een ruwe schatting is. De pallet bevat 600 flessen wijn, 100 dozen, met een totale hoogte naar schatting van 180 tot 200 centimeter. Schatting van de kosten worden gelegd op 300 euro netto. Mocht dit een goede match zijn, zijn er op korte […]

Pallet wijn van La Borie Basse, 46220 Prayssac, Frankrijk naar Hengelo (O) Nederland

23/02/2024

Ik wil een pallet wijn, 100 dozen met 6 flessen, vervoeren van Frankrijk naar Nederland. Geschat gewicht is 900kg.

Eigen transport voor de wijnliefhebber

Als wijnliefhebber weet u dat het vervoer van uw wijn een hachelijke zaak kan zijn. U wilt niet het risico lopen uw dure flessen te beschadigen door ze onzorgvuldig te verpakken of ze bloot te stellen aan extreme temperaturen. Hier volgen enkele tips over hoe u uw wijn veilig van de ene naar de andere locatie kunt vervoeren.

 1. Het belang van temperatuur
 2. Het belang van verpakking
 3. Tips voor het vervoer van wijn
 4. Een lijst van manieren waarop u uw wijn kunt vervoeren zonder de fles of het milieu te beschadigen
 5. Hoe u uw wijnen thuis kunt bewaren op een manier die hun kwaliteit jarenlang bewaart
 6. Dingen die u NOOIT moet doen met wijnflessen (zoals ze invriezen!

Temperatuur is een van de belangrijkste factoren bij het vervoer van wijn. Een te warme of te koude temperatuur kan de wijn beschadigen en onaangenaam doen smaken. Daarom is het belangrijk om uw wijn zo te verpakken dat hij beschermd is tegen extreme temperaturen.

Wanneer u wijn vervoert, moet u altijd proberen de temperatuur tussen de 10 en 14 graden Celsius te houden. Als de temperatuur buiten dit bereik komt, kan dit de wijn beschadigen. U kunt een koel- of verwarmingspack gebruiken om de temperatuur te regelen, of u kunt een transportmethode kiezen waarbij de temperatuur niet te hoog oploopt.

Verpakking wijn

Bij het vervoer van wijn is een goede verpakking van groot belang. U wilt niet dat uw wijnflessen in de kofferbak van uw auto rondstuiteren of dat ze tijdens een hobbelige treinreis heen en weer worden geschud. Als u met het vliegtuig reist, kan de luchthavenbeveiliging zelfs eisen dat uw wijn in een speciale container wordt verpakt.

Er zijn een paar verschillende manieren om uw wijn te verpakken voor transport. Een goede verpakking is van cruciaal belang bij het vervoer van wijnflessen per auto, vliegtuig of trein - vooral als ze worden gekoeld tot.

Kies uit robuuste kartonnen of houten dozen die bescherming bieden tegen op de weg; koffers met gewatteerde compartimenten binnenin; rugzakken die het gewicht gelijkmatig over beide schouders verdelen; of koelboxen die speciaal zijn ontworpen voor het vervoer van levensmiddelen zoals ijs en vleesproducten.

Als u met de auto reist, kunt u de wijnflessen in een kartonnen doos of een koelbox verpakken. Dit zal helpen om ze te beschermen tegen schade als u betrokken raakt bij een ongeluk. U kunt de wijn ook in uw bagage verpakken, maar zorg ervoor dat hij in een stevige koffer zit en dat hij niet in direct contact komt met scherpe voorwerpen.

Bij het vervoer van wijn moet u met een aantal zaken rekening houden om de fles niet te beschadigen en/of de kostbare inhoud niet te morsen.

Ten eerste, draag wijn altijd bij de bodem van de fles. Als u de fles bij de hals of een ander deel vasthoudt, bestaat de kans dat u een stuk afbreekt en uw wijn ruïneert. Zorg er ook voor dat elke fles goed gesloten is.

Er zijn een aantal manieren om uw wijn te vervoeren zonder de fles of het milieu te beschadigen. U kunt een wijndrager of rugzak gebruiken, die de flessen beschermen tegen beschadiging als ze vallen. U kunt ook een wijntas gebruiken, dat is een gewatteerde doos die de wijnflessen veilig en beschermd houdt.

Er zijn een paar dingen die je nooit met wijnflessen moet doen, zoals ze invriezen. Het bevriezen van wijnflessen kan ervoor zorgen dat ze versplinteren en de scherven kunnen gevaarlijk zijn. Een ander ding dat u nooit moet doen is wijn in direct zonlicht bewaren. De hitte kan de wijn onaangenaam laten smaken en kan ook de fles beschadigen.

Bij het vervoer van wijn is het belangrijk de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de wijn niet wordt beschadigd. Dit kan een moeilijke taak zijn, vooral als u een lange afstand moet afleggen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om het wijntransport uit te besteden aan een professioneel bedrijf.

Vind een drankentransporteur

Professionele wijntransportbedrijven hebben de ervaring en expertise die nodig zijn om uw wijn veilig van de ene naar de andere locatie te vervoeren. Zij begrijpen het belang van temperatuur en verpakking, en zij zullen stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw wijn in perfecte staat aankomt op de plaats van bestemming.

Professionele wijntransportbedrijven begrijpen ook het belang van veiligheid. Zij zullen stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw wijn beschermd is tegen diefstal of beschadiging tijdens het transport.

Zij kunnen hierbij ook zorg dragen voor de juiste transportverzekeringen en zorgen ervoor dat uw transport aan alle geldende wet- en regelgeving voldoet.

Het vervoeren van wijn kan een moeilijke taak zijn, maar er zijn veel dingen die u kunt doen om uw kostbare lading te beschermen. Als u de juiste verpakking en transportmethode kiest, zal de wijn niet alleen veilig op zijn bestemming aankomen zonder tijdens het transport beschadigd te raken of te lekken, maar zal hij ook langer houdbaar blijven.

Wat kost transport van wijn?

TransportKosten (incl. btw)
Pallet met dozen wijn van Frankrijk naar Nederland1200 euro (excl. tol)

twee flessen rode wijn

In 3 stappen uw Wijn transport uitbesteed

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

Voorbeelden van Wijn transport

 • Wijn verzenden naar Bonaire
 • 6 dozen Pinot Noir naar Edinburgh
 • Wekelijkse pallet wijn ophalen in Frankrijk

Veelgestelde vragen

Plaats uw Wijn transport opdracht

 • Hoe zijn de goederen verpakt? Om hoeveel stuks gaat het?
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Kennisbank transport