Stacaravan transport?

Plaats vrijblijvend een aanvraag en ontvang offertes

Makkelijk en snel het transport van uw stacaravan of chalet geregeld.

Er komt veel kijken bij het transport van een stacaravan. Gelukkig kunnen de Transportscanner bedrijven u hier goed bij helpen. Plaats uw aanvraag en zij sturen u een reactie. Zo gepiept! Op deze pagina vindt u meer informatie en tips over het vervoeren van uw stacaravan of chalet.

stacaravan

In 3 stappen uw Stacaravan transport uitbesteed

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

Stacaravan transport met een dieplader

Stacaravan transport gebeurt veelal met een dieplader. Dit is een extra lage oplegger die speciaal is voor grote en zware vracht. Hiermee kan de stacaravan in een keer in zijn geheel over de weg vervoerd worden. Het voordeel van de dieplader is dat de stacaravan aan de bovenkant niet te ver uitsteekt.

Als de stacaravan heel groot is, zijn er soms speciale ontheffingen nodig die horen bij speciaaltransport. Dit is het "papierwerk" dat nodig is voor dergelijke buitenmaatse transporten. Een gespecialiseerd transportbedrijf kan dit allemaal voor u regelen.

Chalet of stacaravan demonteren en monteren

Het vervoeren van een caravan of chalet is vaak meer dan alleen het laden, rijden en lossen. Regelmatig vragen klanten ook om aanvullende dienstverlening. Een gespecialiseerde transporteur is in staat om het gehele proces te regelen, vaak samen met een of meer technische mensen. Het kan voorkomen dat een transporteur dit niet allemaal zelf regelt maar een deel van de dienstverlening weer uitbesteedt aan een partner. Zorg dat dit vanaf het begin duidelijk is en dat het hoofdtransportbedrijf verantwoordelijk is voor de hele overeengekomen klus.

Het transportbedrijf kan helpen met het plaatsen en stellen van de stacaravan of chalet. De stacaravan wordt dan op het kavel geplaatst en waterpas gezet. Soms zijn hier extra materialen voor nodig. Overleg of u die zelf moet leveren of dat het transportbedrijf hier ook mee helpt.

Tot de meest voorkomende aanvullende klussen behoren in ieder geval het af- en aansluiten van water, elektra en riool. Als de caravan is aangesloten op de waterleiding zal dit ook moeten worden losgehaald en op bestemming weer moeten aangesloten. Als de klant dit niet zelf heeft gedaan kan een transportbedrijf regelen dat de wagen aan de binnenkant wordt leeggehaald. Vaak is een stacaravan of chalet ook aan de binnenkant beschermd tegen regenwater. Dit moet vaak worden losgehaald en op bestemming weer worden bevestigd. Hetzelfde geldt voor het loshalen en weer dichtbranden van het dak. Het hangt af van het type caravan wat er precies moet gebeuren.

Het transport kan ook een goed moment zijn om de caravan weer eens goed onder de loep te nemen en goed te reinigen. Overleg met de transporteur om hier ruimte voor te maken.

Wat kost het transport van een stacaravan of chalet?

De kosten voor het plaatsen, stellen en aansluiten van een stacaravan verschillen vaak tussen de €450,- en €1.500,-. Daarbovenop komen de kosten voor het transport die meestal rond de €180,- per uur liggen.  De kosten van het transport van een stacaravan zullen binnen Nederland tussen de €500,- en €2.500 liggen. Logischerwijs zijn deze kosten van meerdere factoren afhankelijk. Vraag daarom via Transportscanner offertes aan om erachter te komen wat de kosten voor u zullen zijn.

Voorbeelden van Stacaravan transport

 • Stacaravan 10x3 van Kamperland naar Serooskerke Walcheren
 • Stacaravan transport van Linberg Molenschot naar Anloo (camping)
 • Transport stacaravan/chalet van NL naar Portugal

Veelgestelde vragen

Plaats uw Stacaravan transport opdracht

 • Dit is niet verplicht
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Openstaande aanvragen voor stacaravan transport

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Kennisbank transport