Stacaravan transport?

Plaats vrijblijvend een aanvraag en ontvang offertes

Makkelijk en snel het transport van uw stacaravan of chalet geregeld.

Er komt veel kijken bij het transport van een stacaravan. Gelukkig kunnen de Transportscanner bedrijven u hier goed bij helpen. Plaats uw aanvraag en zij sturen u een reactie. Zo gepiept! Op deze pagina vindt u meer informatie en tips over het vervoeren van uw stacaravan of chalet.

stacaravan

In 3 stappen uw Stacaravan transport uitbesteed

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

Stacaravan transport met een dieplader

Stacaravan transport gebeurt veelal met een dieplader. Dit is een extra lage oplegger die speciaal is voor grote en zware vracht. Hiermee kan de stacaravan in een keer in zijn geheel over de weg vervoerd worden. Het voordeel van de dieplader is dat de stacaravan aan de bovenkant niet te ver uitsteekt.

Als de stacaravan heel groot is, zijn er soms speciale ontheffingen nodig die horen bij speciaaltransport. Dit is het "papierwerk" dat nodig is voor dergelijke buitenmaatse transporten. Een gespecialiseerd transportbedrijf kan dit allemaal voor u regelen.

Chalet of stacaravan demonteren en monteren

Het vervoeren van een caravan of chalet is vaak meer dan alleen het laden, rijden en lossen. Regelmatig vragen klanten ook om aanvullende dienstverlening. Een gespecialiseerde transporteur is in staat om het gehele proces te regelen, vaak samen met een of meer technische mensen. Het kan voorkomen dat een transporteur dit niet allemaal zelf regelt maar een deel van de dienstverlening weer uitbesteedt aan een partner. Zorg dat dit vanaf het begin duidelijk is en dat het hoofdtransportbedrijf verantwoordelijk is voor de hele overeengekomen klus.

Het transportbedrijf kan helpen met het plaatsen en stellen van de stacaravan of chalet. De stacaravan wordt dan op het kavel geplaatst en waterpas gezet. Soms zijn hier extra materialen voor nodig. Overleg of u die zelf moet leveren of dat het transportbedrijf hier ook mee helpt.

Tot de meest voorkomende aanvullende klussen behoren in ieder geval het af- en aansluiten van water, elektra en riool. Als de caravan is aangesloten op de waterleiding zal dit ook moeten worden losgehaald en op bestemming weer moeten aangesloten. Als de klant dit niet zelf heeft gedaan kan een transportbedrijf regelen dat de wagen aan de binnenkant wordt leeggehaald. Vaak is een stacaravan of chalet ook aan de binnenkant beschermd tegen regenwater. Dit moet vaak worden losgehaald en op bestemming weer worden bevestigd. Hetzelfde geldt voor het loshalen en weer dichtbranden van het dak. Het hangt af van het type caravan wat er precies moet gebeuren.

Het transport kan ook een goed moment zijn om de caravan weer eens goed onder de loep te nemen en goed te reinigen. Overleg met de transporteur om hier ruimte voor te maken.

Wat kost het transport van een stacaravan of chalet?

De kosten voor het plaatsen, stellen en aansluiten van een stacaravan verschillen vaak tussen de €450,- en €1.500,-. Daarbovenop komen de kosten voor het transport die meestal rond de €180,- per uur liggen.  De kosten van het transport van een stacaravan zullen binnen Nederland tussen de €500,- en €2.500 liggen. 

Hieronder staan een aantal richtprijzen voor stacaravantransport. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de afstand van het transport, het type stacaravan, de toegankelijkheid van de locatie, enzovoort.

Over het algemeen kost het transporteren van een stacaravan enkele honderden tot duizenden euro's, afhankelijk van deze factoren. Hier zijn enkele richtprijzen:

 • Transport binnen Nederland: €400 - €2000
 • Transport naar België of Duitsland: €600 - €3000
 • Transport naar Frankrijk: €1000 - €4000
 • Transport naar Spanje: €2000 - €6000

Het is belangrijk om op te merken dat deze prijzen exclusief eventuele extra diensten of kosten zijn, zoals demontage en montage, hijsen of andere speciale vereisten. Bovendien kunnen de prijzen van transportbedrijven variëren, dus het is belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken om een goed beeld te krijgen van de kosten en diensten.

Vraag daarom via Transportscanner offertes aan om erachter te komen wat de kosten voor u zullen zijn.

Voorbeelden van Stacaravan transport

 • Stacaravan 10x3 van Kamperland naar Serooskerke Walcheren
 • Stacaravan transport van Linberg Molenschot naar Anloo (camping)
 • Transport stacaravan/chalet van NL naar Portugal

Voorbeeld: Stacaravan 10 meter lang, 3.20 meter breed van Nederland naar Spanje

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten als je een chalet van 3,2 meter breed van Nederland naar Spanje wilt laten vervoeren. Hieronder staan een aantal belangrijke aandachtspunten:

Allereerst, de regels en wetgeving. Let op: vanwege de breedte van 3.20 meter mag je in Frankrijk niet over de snelweg rijden. Dit zal via de route national moeten. Bovendien is in Frankrijk en Spanje een begeleidingsvoertuig nodig. Dit maakt het een aanzienlijk duurder transport.Je kunt hiervoor informatie opvragen bij de transporteur of bij de overheid van beide landen. Daarnaast moet je ook het gewicht van de chalet in acht nemen om te voorkomen dat er overbelasting optreedt tijdens het transport.

Transporteur: Kies een ervaren en betrouwbare transporteur die bekend is met het vervoeren van chalets. Vraag bijvoorbeeld naar vergunningen, referenties en ervaringen van andere klanten. Het is ook belangrijk om goede afspraken te maken over de leveringstermijn, kosten en verzekeringen.

Verzekering: Zorg ervoor dat de chalet tijdens het transport goed verzekerd is. Dit kan bijvoorbeeld via de transporteur of via een aparte verzekering. Controleer vooraf welke risico's er zijn gedekt en welke niet.

Voorbereiding: Zorg ervoor dat de chalet goed is voorbereid op het transport. Zo moet de chalet goed verpakt worden om beschadigingen te voorkomen en moeten alle losse onderdelen goed vastgezet worden. Daarnaast moet je ook rekening houden met de laad- en lostijd en eventuele douaneformaliteiten bij de grensovergangen.

Door rekening te houden met bovenstaande punten kun je het transport van een chalet van Nederland naar Spanje goed voorbereiden en uitvoeren.

De totale kosten zouden uitkomen op ongeveer 9900 euro exclusief btw.

Veelgestelde vragen

Verschil tussen vervoeren stacaravan en caravan

Het belangrijkste verschil tussen het vervoer van een stacaravan en een normale caravan is dat een stacaravan meestal groter en zwaarder is dan een normale caravan en daardoor moeilijker te vervoeren kan zijn. Daarnaast is een stacaravan ontworpen om op een permanente locatie te blijven staan en heeft het meestal geen wielen of as, in tegenstelling tot een normale caravan.

Stacaravan Transportbedrijven

Stacaravan transport is een niche binnen de transportsector en er is een aantal grote transportbedrijven die zich hierin specialiseren.

Het transporteren van stacaravans vereist speciale kennis en expertise, omdat stacaravans vaak groot en zwaar zijn en op speciale manieren vervoerd moeten worden.

Sommige van de grote transportbedrijven die zich specialiseren in stacaravan transport zijn bijvoorbeeld Klomp Transport, Stekelbos. Deze bedrijven hebben vaak jarenlange ervaring in het vervoeren van stacaravans en beschikken over de benodigde kennis en apparatuur om dit veilig en efficiënt te kunnen doen.

Naast deze grote bedrijven zijn er ook kleinere transportbedrijven die zich specifiek richten op stacaravan transport of die deze dienst aanbieden als onderdeel van hun bredere dienstverlening. Bij het zoeken naar het juiste transportbedrijf voor stacaravan transport is het belangrijk om te kijken naar hun ervaring en expertise in deze niche, de beschikbaarheid van de juiste apparatuur en voertuigen, en de kwaliteit van hun dienstverlening en klantenservice. We hebben een handig overzicht van deze transportbedrijven gemaakt in onze bedrijvengids.

Plaats uw Stacaravan transport opdracht

 • Dit is niet verplicht
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Openstaande aanvragen voor stacaravan transport

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Kennisbank transport