Motor transport - Vergelijk prijzen en vraag offertes aan

Een motor vervoeren begint hier. Ontvang vrijblijvend offertes van meerdere gespecialiseerde voertuigtransporteurs. Bij ons aangesloten motortransporteurs vervoeren zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten.

Lees hieronder verder over aandachtspunten en de kosten van motortransport. Of vraag direct meerdere offertes aan, met 1 simpele aanvraag.

SUV_pricep_ATV

Motortransport gebeurt vaak in geval van aankoop of verkoop van een motor of bij schade of pech. Daarnaast komt het veelvuldig voor bij verhuizingen naar het buitenland, een motorvakantie of voor vervoer naar een motorrace.

Motortransport kosten

Motortransport binnen en buiten Nederland kan variëren in kosten, afhankelijk van verschillende factoren zoals afstand, type motor, gekozen transportbedrijf en benodigde verzekeringen. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte prijsbandbreedte voor zowel nationaal als internationaal motortransport.

Motortransport binnen Nederland

De kosten voor motortransport binnen Nederland variëren doorgaans tussen de €100 en €300. Deze prijs is inclusief het ophalen en afleveren van de motor, brandstofkosten en eventuele extra verzekeringen. Factoren zoals de afstand tussen ophaal- en afleverlocatie, het type motor en de transportmethode (open of gesloten trailer) kunnen de kosten beïnvloeden.

TIP: Een nuttige tip om kosten te besparen, is het vinden van een transporteur die een retourrit kan inplannen. Op deze manier kan de transporteur de kosten van de reis verdelen over meerdere opdrachten, wat vaak resulteert in een lagere prijs voor het motortransport.

Internationaal motortransport

Voor internationaal motortransport zijn de kosten afhankelijk van de bestemming en de gekozen transportmethode (weg-, lucht- of zeetransport). In Europa kunnen de prijzen variëren van €300 tot €1.500, terwijl transport naar andere continenten doorgaans tussen de €1.000 en €3.500 ligt. Internationale transportkosten zijn gebaseerd op factoren zoals de afstand, het type motor, douanekosten, verzekeringen en de wisselkoers.

Ook bij internationaal transport kan het nuttig zijn om een transporteur te zoeken die een retourrit kan inplannen, wat kan resulteren in lagere transportkosten.

Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts schattingen zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen variëren op basis van individuele omstandigheden. Het is altijd raadzaam om offertes te verzamelen van meerdere transportbedrijven om de beste prijs en service te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Hieronder een aantal voorbeelden van prijzen voor motoren die eerder vervoerd zijn.

Type motorTransportkosten (€)
Harley-Davidson FLTRU (430 kg) van Nederland naar Zuid-Zweden900
Suzuki V-Strom 650A Touring (220 kg) van Zuid-Spanje naar Nederland950
Yamaha XSR900 (195 kg) motor van Noord-Italië naar Nederland625
Vervoer BMW R1250GS motorfiets van Leiden naar Berlijn
590
Yamaha R1 van Amsterdam naar Ten Post110

Retourrit

De transportprijs hangt vooral af van de grootte van de motor, het totaalgewicht en de totale afstand. Als een motor met een groter transport mee kan is het meestal een stuk goedkoper dan wanneer de transporteur alleen voor uw motor een rit moet rijden. Als u flexibel bent wat betreft de verzenddatum kan dat daarom vaak kosten besparen. De chauffeur kan dan namelijk meerdere motoren tegelijk vervoeren of de rit combineren met een retourtransport terug naar Nederland.

Motorvakantie transport

Veel motorrijders hebben ontdekt hoe mooi bijvoorbeeld een motorvakantie in Spanje kan zijn. Speciaal voor dit soort internationale motorvakanties bestaan er zogenaamde Fly&Bike arrangementen. Voor een vaste prijs wordt je motor naar een hotel in het buitenland gebracht. Meestal zijn de eerste en laatste nacht in het hotel ook inbegrepen bij de prijs. Gemiddeld kunt u, afhankelijk van de bestemming en het seizoen, voor een dergelijk arrangement rekenen op 400 tot 800 euro voor een retour.

Zelf je motor in een busje vervoeren (VIDEO)

Bij het vervoeren van een motorfiets in een bestelbusje zijn er enkele belangrijke tips om in gedachten te houden om de veiligheid van zowel de motor als de bestuurder te garanderen:

 1. Maak voldoende ruimte vrij: Zorg ervoor dat het bestelbusje voldoende ruimte heeft om de motor veilig en zonder beschadiging te vervoeren. Verwijder indien nodig andere voorwerpen uit het busje om ervoor te zorgen dat de motor stevig en stabiel staat.
 2. Gebruik een oprijplaat: Het gebruik van een oprijplaat maakt het in- en uitladen van de motor veel eenvoudiger en veiliger. Zorg ervoor dat de oprijplaat stevig en stabiel is voordat je de motor in het busje rijdt.
 3. Bevestig de motor: Zet de motor stevig vast met spanbanden of sjorbanden om te voorkomen dat deze tijdens het transport gaat schuiven of omvallen. Bevestig de banden aan zowel de voor- als achterzijde van de motor en aan stevige bevestigingspunten in het bestelbusje. Zorg ervoor dat de banden niet te strak zijn om beschadiging aan de vering of andere onderdelen te voorkomen.
 4. Bescherming: Gebruik dekens, schuimrubber of andere beschermende materialen om de motor te beschermen tegen krassen of beschadigingen tijdens het vervoer. Let vooral op kwetsbare en uitstekende delen, zoals spiegels en handvatten.
 5. Controleer regelmatig: Controleer tijdens het transport regelmatig of de motor nog steeds goed vastzit en of er geen verschuivingen of beschadigingen zijn opgetreden. Dit helpt om eventuele problemen tijdig te signaleren en aan te pakken.
vespa scooter transport

Een motor of scooter vervoeren - aandachtspunten

Bij het transport van een motorfiets of scooter dient het volgende minimaal op orde te zijn:

 • Vergunningen voor motortransport. Voor het professioneel vervoeren van een voertuig op een aanhanger binnen Europa is een vergunning van het NIWO vereist. Binnen Nederland is een Eurovergunning vereist, maar internationaal zal een aanvulling op de Eurovergunnging nodig zijn. In de meeste gevallen zal een zogenaamde CEMT-vergunning volstaan.
 • Verzekeringen. Controleer dat het transportbedrijf een degelijke transportaansprakelijkheidsverzekering heeft en dat de lading goed verzekerd is.
 • Verpakking en bescherming. Spreek met de transporteur goed af wie er zorg draagt voor laden- en lossen en dat de lading goed beschermd is. Mocht het een heel bijzondere motor zijn dan zijn er ook speciale bedrijven met afgesloten aanhangers voor exclusieve voertuigen.
 • Afspraken op papier. Zorg dat de afspraken met de transporteur goed op papier staan. De autotransporteur zal meestal een contract en voorwaarden hanteren die u dient te ondertekenen. Wij adviseren u in zee te gaan met een autotransporteur die de AVC-voorwaarden hanteert.

Meer informatie over scootertransport kun je hier lezen.

Recente offerte-aanvragen voor motor vervoer

Vraag offertes aan voor motor- of scooter transport

Vul het onderstaande formulier in en ontvang binnen enkele dagen offertes voor uw transportaanvraahg.

 • Kan er mee gereden worden?
 • Dit is niet verplicht
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Transportbedrijven voor motortransport

Nederland heeft relatief veel motorrijders. Mede hierdoor is er ook een groot aantal transporteurs gespecialiseerd in het vervoer van voertuigen zoals motoren.  Let bij het kiezen op dat het transportbedrijf de vergunningen en verzekeringen goed op orde heeft.

Offertes voor motortransport?

Bereik met één aanvraag meerdere gespecialiseerde voertuigtransporteurs.

Kennisbank