Scootertransport

Offertes voor scootertransport?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij aangesloten transporteurs.

Makkelijk en snel uw scootertransport uitbesteed

Plaats in enkele minuten uw aanvraag

Ontvang offertes van transporteurs

Besteed uw opdracht uit

Vespa scooter

Wat kost scootertransport?

Het vervoeren van een scooter kost binnen Nederland tussen de 75 en 250 euro. Internationaal je scooter transporteren kan fors duurder zijn. Als de scooter in een busje past zal dit meestal binnen West-Europa niet meer dan 500 euro kosten.

Scootertransport is goedkoper dan motortransport. Een scooter is een stuk lichter en makkelijker te vervoeren. Bovendien kan een scooter meestal in een normale aanhanger zonder al te veel ingewikkelde bevestiging. Hieronder een aantal voorbeelden.

Hieronder vind je een overzicht van recente offertes voor scooter transport.

ScootertransportKosten (€ inclusief btw)
Scooter 85kg van Maastricht naar Amsterdam85
Scooter van Den Bosch naar Veenendaal i.v.m. verhuizing100
Scooter transport arnhem naar rotterdam
182
Vervoeren van scooter vanaf dealer in Veghel naar Hoogvliet100
Scooter van Zeist naar Cadzand Bad200
Elektrische scooter van Cadier en Keer naar Langbroek (Utrecht)95

Waarom Transportscanner?

Kwaliteit - Alle bedrijven worden gecheckt op kwaliteit en vergunningen. Controleer een bedrijf altijd in onze bedrijvengids.

Snel - Binnen 24 uur meerdere offertes

Gratis -  Het aanvragen en ontvangen van offertes is gratis en vrijblijvend

Makkelijk en snel

Een scooter of brommer vervoeren is zo geregeld via Transportscanner. Plaats in 3 minuten een aanvraag en de bedrijven benaderen u!

Soms moet je je scooter laten vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer de scooter niet meer rijdt maar wel naar de garage moet. Of denk aan de aankoop van een nieuwe scooter die je ver weg hebt gekocht.

De meest gebruikte manieren om een scooter te vervoeren zijn op een aanhanger of in een bestelbus.

Scooter vervoeren in een busje (VIDEO)

Of je nu je scooter mee wilt op vakantie, of om je kapotte scooter naar de garage te brengen, het is mogelijk een scooter veilig te vervoeren. Dit kan natuurlijk met een busje of bestelwagen.

Scooter in een bestelbus of op een aanhanger
Scooters zijn meestal niet erg zwaar, dus wat betreft laadvermogen zit je met een kleinere bestelbus al goed.

De eerste stap is het laden van je scooter in je bestelwagen. Je kan een scooter met een daarvoor bestemde rijplaat een bestelwagen inrijden. U kunt deze plaat kopen, of ergens lenen of huren. De scooter in de bus krijgen kan best een klus zijn. Zorg voor een stevige en brede (steiger)plank die niet kan verschuiven. Rijd hierover de scooter de bus binnen. Doe dit bij voorkeur met minimaal twee personen. Het is sterk af te raden om hierbij de motor aan te hebben en gas te geven: de scooter gaat dan meestal harder dan jijzelf en dat kan tot ongelukken leiden. Probeer ook zeker NIET de bus in te rijden met de scooter.

De volgende stap is om je scooter goed vast te zetten met spanbanden, riemen of touwen om te voorkomen dat hij gaat schuiven in de bus. Zo voorkom je dat je voertuig beschadigd raakt of dat je ongelukken veroorzaakt. In bestelbussen zitten vrijwel altijd bevestigingspunten waar je de scooter aan vast kunt maken met spanbanden. Om de scooter te behoeden voor krassen kun je eerst een hoes, deken of iets vergelijkbaars over de scooter trekken voordat je de scooter vastmaakt.

Je kunt zelf een bestelbus huren, vaak al voor onder de 50 euro voor een dagdeel. Overleg wel altijd even met het verhuurbedrijf dat je een scooter gaat vervoeren. Uit veiligheidsoverwegingen raden we je ook aan te zorgen dat de scooter geen volle tank heeft. Veel verhuurbedrijven hanteren wel een minimumleeftijd en/of een minimum aantal jaren rijervaring  voor het huren van een bus.

Alternatief kun je een transportbedrijf benaderen om de scooter voor je te verplaatsen. Je bent dan iets duurder uit, maar er zal je wat moeite bespaard blijven en je weet zeker dat alles volledig intact arriveert. Je kunt ook in 3 minuten een offerte-aanvraag plaatsen en meerdere offertes ontvangen.

Scooter vervoeren in een aanhangwagen

Het is ook goed mogelijk een scooter te vervoeren met een aanhangwagen of trailer achter de auto. Als u over een aanhangwagen beschikt, kunt u de scooter op de aanhangwagen zetten en naar de bestemming rijden. Voor het transport van een scooter op een aanhangwagen of een auto hebben wij de volgende tips:

Tip 1: De scooter moet worden vastgezet met touwen of spanbanden om te voorkomen dat hij verschuift.

Tip 2: Zorg dat de scooter stevig staat. Test dit met de hand voordat je gaat rijden.

Tip 3: Maak de scooter met de spanden zowel in de lengte- als de breedterichting vast.

Een scooter laten transporteren

Het is ook mogelijk om uw scooter te laten transporteren. Hiervoor kunt u een transportbedrijf inschakelen. Dit is een handige optie omdat zij precies weten hoe ze uw scooter veilig kunnen vervoeren. Natuurlijk kost het laten vervoeren van een scooter ook geld. Maar het is het waard als je ergens heen moet met je scooter en niet de tijd of mogelijkheid hebt om er zelf heen te rijden.

Voorbeelden van Scootertransport

 • Cruzer S10, E-Scooter van Werkhoven naar Hellevoetsluis
 • Brommer van maas-mechelen naar brugge
 • Scooter Vespa Primavera hoog windscherm van Eelde naar Den Haag

Hieronder staat ook een overzicht van recent aangevraagd scooter- en tweewielertransport:

vespa scooter transport

Veelgestelde vragen

Plaats uw Scootertransport aanvraag

 • Kan er mee gereden worden?
 • Dit is niet verplicht
 • Beschrijf hier uitgebreid en puntsgewijs uw opdracht. Vermeld hier alle bijzonderheden. Zijn de laad- en losplaats goed bereikbaar? Zijn er wel of geen mensen aanwezig om te helpen met inladen? Let op: Vermeld GEEN persoons- of contactgegevens.
 • Laad- / ophaaladres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp

 • Afleveradres

  • Straat + huisnummer
  • Stad of dorp
 • Uw aanvraag blijft actief tot deze datum, tenzij u hem eerder zelf sluit
 • Ontvang 60% meer reacties met een telefoonummer
 •  

Kennisbank transport