Financiering ophalen voor je transportbedrijf

Voor veel bedrijven in de transportsector is het verkrijgen van de nodige financiering essentieel om personeel te betalen, voertuigen en andere activa te onderhouden, brandstofkosten te dekken en de activiteiten uit te breiden. Ook is er bijvoorbeeld voor de toekenning van bepaalde vergunningen een kapitaaleis. Voor de financiering van een transportbedrijf zijn er verschillende opties beschikbaar. Een grote autotransporteur zal een ander type financiering nodig hebben dan bijvoorbeeld een kleine koerier. In deze blogpost verkennen we enkele van de meest voorkomende financiële opties voor transportbedrijven.

Banklening voor transporteurs

De eerste optie is het afsluiten van een lening bij een kredietinstelling of bank. Kredietinstellingen eisen vaak dat bedrijven aantonen dat ze in het verleden winstgevend zijn geweest of over voldoende kapitaal beschikken om de lening terug te betalen. Bankleningen zijn over het algemeen betaalbaarder dan kredietleningen omdat banken lage rentetarieven bieden. Het nadeel hiervan is dat er strikte terugbetalingsregels verbonden zijn aan het lenen bij een bank. Een aantal banken heeft speciale regelingen voor transportondernemers, zoals investeren met lease.

Alternatieven voor de bank

Een goed alternatief voor de traditionele bank of kredietinstelling is bijvoorbeeld Qeld. Hier krijg je snel een duidelijk aanbod voor een lening. Diezelfde lening staat in veel gevallen al dezelfde dag op je rekening.

Vraag hieronder een vrijblijvende financierings-offerte aan voor uw transportbedrijf:

Qeld is een financieringsplatform dat logistieke bedrijven in Nederland helpt bij het verkrijgen van zakelijke leningen. Met Qeld kan een bedrijf geld lenen voor de aanschaf of uitbreiding van materiële activa, De applicatieprocedure is relatief snel en kostenefficient. Daarnaast biedt Qeld ook flexibele betalingsoplossingen die aan de behoeften van elk bedrijf kunnen worden aangepast, wat betekent dat bedrijven meer financiële ruimte hebben om te groeien en ontwikkelen. Ten slotte verstrekt Qeld leningen tegen relatief lage rentetarieven waarmee logistieke bedrijven hun activiteiten kunnen financieren. Samengevat biedt Qeld eenvoudige toegang tot betaalbare business loans voor logistieke bedrijven in Nederland.Een tweede optie die transportbedrijven kunnen overwegen is crowdfunding. Via crowdfunding kunnen bedrijven geld ophalen bij investeerders in plaats van bij traditionele financiers zoals bankiers of durfkapitalisten. Investeerders investeren in ruil voor eigendomsrechten in het bedrijf of uiteindelijk rendement als het bedrijf succesvol is geworden. Het nadeel van crowdfunding is dat er meestal veel concurrentie is omdat veel mensen crowdfunding gebruiken om geld in te zamelen voor hun project of bedrijfsidee. Bekende crowdfundingplatformen zijn

Investering ophalen

De laatste optie die we zullen bespreken is het aangaan van partnerships met investeerders – actieve investeerders zoals Private Equity firma’s of Angel Investors die bereid zijn rechtstreeks in contanten in uw bedrijf te investeren. Dit type investering wordt doorgaans gezien als een hoog risico, maar kan mogelijkheden bieden om binnen een relatief kort tijdsbestek grote hoeveelheden kapitaal bijeen te brengen. Om investeringen aan te trekken is doorgaans de BV de beste rechtsvorm.

Ga aan de slag met financiering voor uw logistieke bedrijf

Financiering voor transportbedrijven kan een uitdaging zijn, maar er zijn tal van opties beschikbaar om uw plannen in daden om te zetten, variërend van leningen voor schaalvergroting tot complexe regelingen voor investeerders. We hopen dat deze informatie nuttig was en u begeleidt op uw financiële ondernemersreis!

Neem hieronder contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kennisbank

Nieuwste aanvragen

Leer meer in de categorie

Bent u een Transportbedrijf?

Meld u vandaag nog gratis aan voor de transportscanner bedrijvengids.

Haal gemakkelijk meer klanten binnen voor uw transportbedrijf, verhuisbedrijf, koeriersdienst, expeditiebedrijf of fulfilmentcenter.

Dagelijkse interessante opdrachten

Direct contact met de klant via email, telefoon of contactformulier

Gratis uitgebreide bedrijfsvermelding met links naar uw website en social media

Check op aanwezige vergunningen